Ebben a rovatban Kultúra


Hatvani hírekKultúra

Most szombaton Peter Srámek lép fel a városban

December 2-án nyit az adventi vásár. Ételekkel, italokkal és ünnepi programok sokaságával készülnek a hatvaniaknak. A betlehemi jászolt idén is élő állatok teszik különlegessé, emellett most is lesz ingyenes körhinta. Hétvégente pedig sztárfellépők szórakoztatják majd a közönséget. Itt lesz többek között: Peter Srámek, Kökény Attila, Szabó Ádám, Takács Nicolas is.

Bővebben Nines hozzászólás
Hatvani hírekKultúra

Hatvani roma tehetségek mutatkoztak be

Roma kulturális napot tartottak a Grassalkovich Művelődés Házban. A Volt egy álmom… elnevezésű rendezvényen olyan hatvani büszkeségek mutatkoztak be, mint például Szajkó Géza hegedűművész és Beeri Barnabás zongoraművész. Mindezek mellett színpadra álltak még a többi között az 5. Számú Általános Iskola tanulói. A Roma Nemzetiségi Önkormányzat célja ezzel a rendezvénnyel, hogy felhívja a figyelmet a hatvani roma tehetségekre, valamint kultúrájuk értékeire.

Bővebben Nines hozzászólás
Hatvani hírekKultúra

A Janikovszky Éva emlékkiállítást nézték meg a Kodályos tanulók

Janikovszky Éva emlékkiállítás nyílt az Ady Endre Könyvtárban. A tárlaton megtekinthető a Kossuth-díjas írónő naplómásolata, díjai, írógépe, és a történeteihez kapcsolódó bábok és makettek is. Az intézménybe látogattak a Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola tanulói, hogy megnézzék a relikviákat.

Bővebben Nines hozzászólás
Hatvani hírekKultúra

Az Immanuel Missziós Kórus énekelt Hatvanban

Az Olaszországban élő dél-koreai származású művészekből létrejött Immanuel Missziós Kórus adott koncertet a Széchenyi István Római Katolikus Technikum és Gimnáziumban. Az énekkar nem először járt a városban, 2017-ben a Grassalkovich-kastély dísztermében adtak jótékonysági koncertet, és akkor is énekeltek az iskolában. Mostani magyarországi tartózkodásuk során ismét szerettek volna Hatvanba látogatni.

Bővebben Nines hozzászólás