Ebben a rovatban Kultúra


Kultúra

Régi textilek, csipkék, képek szépirodalommal és paverpollal vegyítve – különleges kiállítás a nyílt a művelődési házban

Pénteken a Hatvan Expo keretein belül „Gondolatok a magyar irodalomból” című nemzetközi paverpol kiállítás nyílt a Grassalkovich Művelődési Házban. A tárlat folyamatosan megtekinthető a a hónap végéig, ahol csaknem hatvan alkotó, körülbelül nyolcvan egyedi alkotása látható a falakon.

Bővebben Nines hozzászólás
Kultúra

Hímzett alkotások örökítik meg a népművészet gazdag motívumkincseit

Precízen kidolgozott, hímzett asztalterítőkkel, ruhadarabokkal, különféle alkotásokkal telt meg péntek délutánra a Vadászati Élménytér Gyermekfoglalkoztató terme. A helyszínen a Kopa Lajosné Díszítőművészeti Szakkör munkáiból nyílt kiállítás. A tárlatot Podonyi János fotográfus képei egészítik ki. Ezzel az eseménnyel útjára indult a négy napos Hatvani Expo rendezvénysorozat.

Bővebben Nines hozzászólás
Kultúra

Jazz, country és disco zene is lesz a hétvégén a városban

Igazi zenei kavalkád várható hétvégén a városban, ugyanis többféle műfajból válogathatnak a szórakozni vágyók. Pénteken a Nyáresti Vándordallamok keretein belül Falusi Mariann és a Sárik Péter Trió lép fel a Jazzkívánságműsorukkal. Szintén pénteken, 20 órakor a Jam Gardenben a Nyughatatlan zenekar ad koncertet a country és a blues zene jegyében. Szombaton pedig Garden Disco lesz a Népkertben.

Bővebben Nines hozzászólás
Kultúra

Az esős idő ellenére is örömzenélést csapott Danics Dóra és a Cimbaliband a Jam Gardenben

Egészen különleges hangulatban adott koncertet tegnap este Danics Dóra és a Cimbaliband zenekar, ugyanis az eső miatt a vintage teraszon mutatták be legújabb lemezüket a Jam Gardeben. A formáció leglelkesebb rajongói az esős idő ellenére is kitartottak, a zenészek pedig igazi örömzenéléssel viszonozták a jelenlétüket.

Bővebben Nines hozzászólás