Hatalmas archív anyaggal rendelkezik a Hatvan TV, ugyanis 1998 óta – ha a nyúlós szalag, a mágnesesség, szervertúlmelegedés vagy más technikai malőr nem tette tönkre – minden felvétel megvan. Minden, ami az elmúlt 26 évben a városban történt és a tv munkatársai jelen voltak. Visszapillantő című új műsorunkban ezekből szemezgetünk. Így az is előfordulhat majd, hogy akik most a gyermekeiket nézik a farsangi adásokban nálunk, könnyen saját magukat is megláthatják hasonló szerepben 20 évvel ezelőttről.

Válogatunk majd az EXPO-ról, lesznek bajzás, diszis, széchényis szerenádok, vidámballagások, bárki visszanézheti magát, barátait, családját. Rengeteg koncertünk van: legyen szó Éhenkórászokról, Tankcsapdáról, Eddáról, Art Caféról vagy éppen Dr Albanról. A népkerti bulik, a sörfesztiválok, a jam gardenes programok és a május elsejei főzőversenyek is mind arra várnak, hogy újra levetítsük őket. A várost érintő legfontosabb eseményeknél szintén ott voltunk: díszpolgári címek átadása, a buszpályaudvar építése, csatornázás, az év első babáinak születése.

A Visszapillantó című műsor vonzereje pontosan ugyanaz, ami miatt a Hatvan TV, nekünk hatvaniaknak fontos: sokkal közelibb, személyesebb, hiszen rólunk szól, nekünk szól. Az új műsorban nagyon sok személyes pillanatot lehet majd feleleveníteni, ismerősöket vagy éppen saját magunkat viszontlátni.  

Ahogy a Hatvan TV szlogenje mondja: mindenhol ott vagyunk. És az archívunk bizonyítja: ez így volt már 1998 óta. Az első adást ma este sugározzuk, amikor is az 1998. április 27-i teljes adást láthatják. Ez volt az első a Hatvan TV életében, ez a születésének a pillanata. S hogy péntekenkét melyik évből szemezgetünk és milyen műsort adunk, arról mindig időben értesítjük önöket a közösségi médiában és az adásainkban.