Az áprilisi testületi ülés az önkormányzati cégek beszámolóival indult. Horváth Richárd úgy fogalmazott: a korábban bevezetett szigorú gazdálkodás meghozta az eredményt, ez jól látszik a cégek gazdálkodásán: stabilan és jól működik. Kiemelte, nagyon fontos, hogy jó üzleti tervvel működjenek ezek a cégek.

Május 11-én ismét megtartják a muskátliosztást a városban, most is két helyszínen zajlik majd a program, ahol is minden hatvani három cserép muskátlit vehet át ingyen. Ez az akció rendkívül népszerű a hatvaniak körében, így ebben az évben is megtartják. – Hatvan gyönyörű város. Bárki, aki erre jár, vagy itt él, láthatja milyen tiszta, rendezett és virágos a település. Több országos díjat is kaptunk már a szépségéért. A muskátliosztás pontosan erről szól, hogy minden hatvani ingyen kap három cserép virágot, hogy ezzel díszítse, szebbé varázsolja az otthonát – mondta el Horváth Richárd.

Az ülésen szó volt róla, hogy egy pályázatból felújítanák a Bajza udvarán 2014-ben elkészült műfüves pályát, támogatják a hatvani újszülötteket, ezúttal 9 baba anyagi segítéséről döntöttek.