Húszéveseké a világ címmel születésnapi gálaműsorra várta az érdeklődőket a Grassalkovich Énekegyüttes, a Daliban.

A formáció 2003-ban alakult meg. A kórust már a megalakuláskor gyakorlott tagok alkották, a karmester pedig Molnár Tamás lett, aki nagy ambíciókkal érkezett Hatvanba – emlékezett vissza a Grassalkovich Énekegyüttes Kulturális Egyesület elnöke. Baranyiné Szekszárdi Marianna elmondta, a kórus már a kezdetekkor szép eredményeket ért el. – Megnyertük a hangversenykórus fokozatot, ami egy rangos pozíció. Külföldi versenyeken is részt vettük, négy alkalommal. Macedóniában, Csehországban, Szlovákiában, és Lengyelországban. Hazai versenyeken is megfordultunk Budapesten, és Kecskeméten. Egerben pedig többször is. Hatvanban pedig a városi eseményeken is rendszeresen fellépünk – fogalmazott.    

A születésnapi ünnepségen Horváth Richárd köszöntötte a jelenlévőket. A polgármester azt mondta, az énekegyüttes húsz éve a bizonyíték arra, hogy a tagok és a vezetés milyen áldozattal végzik a munkájukat.

A műsor első felében a kórusversenyeken előadott klasszikus darabok csendültek fel. A második részben pedig filmzenékből, és musicalekből hallhatott egy csokorra valót a közönség. Az est folyamán a régi kórustagok is csatlakoztak a formációhoz. A Polifónia Vegyeskar pedig tovább emelte az előadás színvonalát.

Fotó: Rozgonyi Dezső