Már hagyomány, hogy a hatvaniak együtt ünneplik a május elsejét. Idén is a Népkertbe várják a kikapcsolódni vágyókat a szervezők.

Az egész napos programok és koncertek mellett a főzőverseny kiemelten kedvelt esemény a hatvaniak körében. A megmérettetésre már várják a jelentkezőket – hangsúlyozta Valló Ede a Grassalkovich Művelődési Ház igazgatója. – Megtörtént a főzőverseny kiírása. Ez elérhető a hatvaniprogramok.hu, és a Grassalkovich Művelődési Ház Facebook oldalán is. A szokásos kategóriákban lehet indulni, valamint egy új grill és street food kategóriát is elindítunk ebben az évben. Újdonság még, hogy idén először a főzőstandok megjelenését is díjazni fogjuk – mondta.  

Valló Ede hozzátette, hogy az eseményre azokat a csapatokat is várják, akik nem vennének részt a megmérettetésben, csak főznének egy jót a szabadban.

Továbbá olyan civil szervezetek is jelentkezhetnek, akik jelen szeretnének lenni a majálison. Számukra akár fellépési lehetőséget is tudnak biztosítani.

A Grassalkovich Művelődési Ház igazgatója hozzátette, hogy a főzőcsapatok számára tűzalátétet, valamint sörpadot is biztosítanak majd. A főzőversenyre április 25-ig lehet jelentkezni. A nevezés ingyenes.