Tarsoly Imre életét olyannyira meghatározza a sport, hogy a program egy aerobik bemutatóval indult: Teréki Beáta tanítványai foglalták el energikus mozgásukkal a színpadot. Tarsoly Imre Szolnokon nőtt fel, közvetlenül a Zagyva és a Tisza torkolatánál volt gyermek, innen ered a természet és a víz szeretete nálad. Fiatalon kezdett el sportolni, a súlyemelés volt a szenvedélye,  nyolcadikosként az országos üttörő olimpián második helyezést ért el. Innen indult az élsportolói pályafutása: 1973 és 1979 között hétszeres súlylökő magyar bajnok volt, egyszer ranglista csúcstartó és magyar válogatott is. Hatvanba 1979-be költözött, családot alapított, azóta itt él. Testnevelőtanárként dolgozott a Kossuth iskolában, emellett sportvezető volt a városban. Az ő ötlete és szervezése volt a városi futófesztivál, ami 35 évvel ezelőtt indult. Minden évben több ezren vesznek részt rajta, később pedig a félmaratonnal is bővült a rendezvény. Azt mondja, feladatának érzi, hogy a gyermekekkel megszerettesse a sportot, ezáltal az egészséges életmódot. Ezen dolgozott tanárként és ezen dolgozik képviselőként is.

Éppen ezért van ennyi sportolási lehetőség a városban. Nemrégiben elkészült a jégcsarnok, itt a sportcsarnok, van futópálya, grund, pumpapálya, több kondipark, támogatják a gyerekek úszásoktatását, és számtalan sportegyesület is eredményesen működik Hatvanban.

Évtizedek óta szervez sporttáborokat is, amik közül kiemelkednek a vízitáborok. Általában az egész nyarat víz mellett vagy éppen vízen tölti. Először csak gyerekeket vittek kajakozni, kenuzni, aztán annyira népszerű lett, hogy már a szülők is csatlakoztak. Minden évben legalább hatvan fős tábort szerveznek ilyenkor, sátorozással, közös főzésekkel.

Nagyon büszke a családjára: legnagyobb fia szintén testnevelő, lánya tájépítész, kisebbik fia pedig jogász. Hat unokája van. A programon az aerobikos lányok mellett fellépett Czmorek Piroska,Veréb Kristóf, Kondek Zsolt és Mátyássy Gábor is.