A főzőverseny már elkezdődött a hatvani majálison, a Népkertben. A csapatok a megfelelő helyek elfoglalása után elővették a tűzrakóhelyeket, vágódeszkákat, késeket és az ételek alapanyagait. Az eseményt Horváth Richárd polgármester nyitotta meg, aki hangsúlyozta, hogy ez a nap a verseny mellett a pihenésről, kikapcsolódásról és az együtt töltött időről szól.

A megmérettetésre ebben az évben három kategóriában lehetett nevezni: hagyományőrző és egytál ételek, grill és streetfood ételek, valamint helyben készített desszertek. Az elkészült finomságokat most is zsűri bírálja, melynek elnöke Nagy Zoltán királyi főszakács.

Mindezek mellett délelőtt egymást váltják majd a színpadon a civil szervezetek a színpadon, tánccsoportok, klubok mutatják be sokszínű tevékenységüket. A családoknak is készültek, a vásárban egyebek mellett édességet és játékokat lehet kapni, de a vidámparki játékokat is ki lehet próbálni.

A majális nem marad el sztárfellépők nélkül, 17 órától Molnár Tamás áll színpadra, 20 órától pedig a Bagossy Brothers Company ad koncertet.