A Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány, a kezdeményezője a Motoros Búcsúnak, partnereik a szervezésben az Ecsédi Motoros Egyesület, a MOTaMOT – MOTOROSOK a MOTOROSOKÉRT Közhasznú Alapítvány, a Szkíta Motoros Egyesület, valamint a Felvidéki Motorosok és a Hunyadi Rend tagjai, továbbá a MotorkerékPálosok közössége.

Lassan két évtizede érkeznek motoros zarándokok a szenthelyen található kápolnához, hogy lelkileg feltöltődve, áldással kezdjék a motoros szezont. Ezért igyekeznek ebben az évben is tartalmas programokat szervezni. Az alapítvány és a motoros civil szervezetek közös kiemelt eseményének keretében lesznek előadások, lelkiségi és kulturális programok, hagyományőrző és sport bemutatók. Ott lesz például Bán Mór író, Bodnár Balázs illusztrátor, Csórics Balázs színész, a helyi Kacus Néptánc Egyesület, valamint a TKD Spirit Egyesület.

A hagyománynak megfelelően áldásban részesülnek az érkező motorosok. Idén a szentmisét celebrálja, és a motorosokat megáldja Varga József plébániai kormányzó.

A kétnapos rendezvényen a programok ideje alatt büfé működik majd, és sátorozásra is lesz lehetőség a Boldogasszony kápolna melletti tisztáson.

Kezdőkép: illusztráció (archív)