Ebben a rovatban Közélet


Közélet

Országos tisztifőorvos: újabb lépéseket tehetünk a régi életünk felé

Május 10-től az iskolai és óvodai csoportok ismét igénybe vehetik a közös használatú sportlétesítményeket, így például az edzőtermeket, uszodákat, jégpályákat. Május 13-tól pedig a kórházakban újra lehetőség lesz a tervezett beavatkozások, műtétek, valamint a rehabilitációs ellátások igénybevételére – mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján.

Bővebben Nines hozzászólás
Közélet

Fontos, hogy kizárólag megbízható kereskedelmi oldalról vásároljunk

Napjainkban az online áruházak felületén keresztül történő kereskedelem került előtérbe a személyes vásárlás helyett, mivel ez egy kényelmesebb és gyorsabb alternatívát kínál gyakorlatilag bármilyen termék megszerzésére. Előfordul azonban, hogy a bűnözők ezt a helyzetet, illetve a vásárlók óvatlanságát használják ki, így fontos az elővigyázatosság.

Bővebben Nines hozzászólás
Közélet

Védettségi igazolvány birtokában is kötelező a maszk a postákon

A maszkviseléssel kapcsolatos szabályok egyelőre változatlanok, így közterületen, üzletekben és a postákon is kötelező maszkot hordani. Ez alól nem mentesít a védettségi (oltási) igazolvány. Mindannyiunk felelőssége egymás egészségének védelme, ezért a Magyar Posta arra kéri ügyfeleit, hogy védettségi igazolvány birtokában is viseljenek maszkot, a postákon is.

Bővebben Nines hozzászólás
Közélet

Meghosszabbodnak a védelmi intézkedések, de a teraszok már készülhetnek a nyitásra

A vendéglátóhelyek készülhetnek a teraszok nyitására, ugyanis amikor a beoltottak száma eléri a 3,5 milliót, újabb enyhítések következnek. A jogszabály szerint a teraszok, kerthelyiségek reggel 5 óra és este fél 10 között lehetnek nyitva. Az itt tartózkodó vendégeknek nem kell maszkot viselni, de a felszolgálóknak igen.

Bővebben Nines hozzászólás
Közélet

Az utak menti illegális szemét felszámolására fókuszál a héten a Magyar Közút

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. évente egy kisebb megyeszékhely kommunális hulladékának megfelelő mennyiségű, illegálisan kidobott szemetet gyűjt össze az országos közutak mentén. Az átlagosan évi 10 ezer tonnányi szabálytalanul kihelyezett hulladék felszámolása mellett a társaság számos kampányszerű, országos programban vett és vesz részt kezdeményezőként vagy csatlakozóként. Időszakosan így is több helyen újratermelődnek az illegális szemétlerakatok, ezek eltüntetésére fókuszál 94 mérnökségén keresztül az országos közútkezelő az április 12-ei héten.

Bővebben Nines hozzászólás