Ebben a rovatban Közélet


Hatvani hírekKözélet

Szalagot kaptak a végzős DISZI-sek

A Damjanich János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumának végzős diákjaival, hozzátartozóikkal és tanáraikkal telt meg a Hatvani Multifunkcionális Sport- és Rendezvénycsarnok. Az eseményen az iskola alsóbb éves tanulói adtak műsort, majd a hagyományokhoz hűen feltűzték a végzősökre a felnőtté válás folyamatát, valamint egy korszak lezárulását jelentő szimbólumot, a szalagot.

Bővebben Nines hozzászólás
Hatvani hírekKözélet

A mályvaszínű gyöngy a HPV elleni védelem, a gondoskodás jelképe

Az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét alkalmából több napon is felvilágosító órákat tartanak hatvani középiskolákban. A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálata a rendszeres szűrővizsgálatokra hívja fel a figyelmet. Céljuk, hogy a fiatalok is tájékozottak legyenek a témában, és rutinná váljon náluk a rendszeres szűrővizsgálat.

Bővebben Nines hozzászólás
Hatvani hírekKözélet

Országosan nagy az anyatejhiány

Figyelemfelhívó kampányt indított a hatvani Anyatejgyűjtő Állomás. Kedvező feltételeket biztosítanak azoknak az édesanyáknak, akik anyatejet adnak le az intézménybe. Jelenleg 2700 Ft-ot fizetnek minden leadott liter után, ami adómentes jövedelemnek minősül. Emellett segítik a szükséges vizsgálatok elvégzésének folyamatát, valamint a fejéshez kellő eszközökkel is tudják támogatni az édesanyákat.

Bővebben Nines hozzászólás
EgyébHatvani hírekKözélet

Ingyenes ruhabörzét szervezett a karitatív összefogás

Ingyenes ruhabörzét szervezett a Hatvani Karitatív Összefogás Egyesület. A Hunyadi téri zöldségpiacon várták az érdeklődőket, akik ruhák és játékok közül is válogathattak. A Máltai Szeretetszolgálat ajánlotta fel az adományok nagy részét, az egyesület pedig most is azon dolgozott, hogy minél több emberhez eljuttathassák azokat.

Bővebben Nines hozzászólás