Ebben a rovatban Közélet


Közélet

Hőség és zivatarok nehezíthetik a közlekedést

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 2021. július 9-én reggel kiadott figyelmeztető előrejelzése alapján az ország középső sávjában, illetve a Dunántúl keleti felén kell zivatarokra számítani. A napokig tartó hőség és a zivataros időjárás mindenki szervezetét – egyénenként eltérő mértékben – megterheli. A váratlanul lezúduló, özönvízszerű esőzés próbára teszi a gépjárművezetőket.  A látótávolság hirtelen csökkenésén túl, az autósok nagy része nem számol az úgynevezett „vízen futás” veszélyeivel.

Bővebben Nines hozzászólás
Közélet

A prevenció kecsegtet az igazi és a legnagyobb eredménnyel

Az ENSZ-közgyűlés 1987. évi határozata alapján 1988 óta világszerte június 26-án tartják a kábítószer elleni küzdelem nemzetközi napját. A világnap célja felhívni a figyelmet a drogfogyasztás veszélyeire és a kábítószer-kereskedelem elleni harc fontosságára. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának tanácsai a drogprevencióval kapcsolatosan.

Bővebben Nines hozzászólás
Közélet

Hídjavítási munkálatok miatt forgalomkorlátozás lesz az M3-as autópályán Aszód és Hatvan között

Az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, Aszód és Hatvan között a 3-as főút M3 autópálya feletti hídján járműütközés miatti tartógerenda sérülést javítanak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei. A munkálatok június 28-án, hétfőn kezdődnek és várhatóan július közepéig tartanak majd. Az érintett időszakban forgalomkorlátozásra, sávlezárásra és sebességkorlátozásra számíthatnak a közlekedők.

Bővebben Nines hozzászólás