A többi között pörkölt, sült hús, saláta, és üdítő is várta azokat, akik eljöttek a Hatvan Város és Környéke Mozgáskorlátozottainak Egyesületének épületében, szombat délután. A készételekért nem kellett fizetni. A karitatív akciót az Észak-Magyarországi Sclerosis Multiplex Egyesület munkatársai szervezték, majd a hatvani mozgáskorlátozottak egyesületének tagjaival leszállították, előkészítették, és szétosztották a rászorulóknak a 200 adag élelmiszert. Fehér Lászlóné elmondta mit jelent számára az élelmiszercsomag. – Ez nagyon nagy segítséget jelent nekünk. Mert nemrég özvegy lettem, és nagyon keveset kapok. Úgyhogy ez most nagyon nagy segítség – mondta.

Már korán reggel talpon voltak az egyesület tagjai, mert a felajánlott csomagokért Budapestre kellett utazni – mondta Nagyné Siraky Szilvia az Észak-Magyarországi Sclerosis Multiplex Egyesület elnöke. – A szerveztünk 2004-től van kapcsolatban a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel. Akik élelmiszeradományokkal, ezeknek a begyűjtésével, szétosztásával foglalkoznak. A mi egyesületünk hozzájuk tartozik. Mi pedig segítjük a rászorulókat, mert mi állunk közvetlen kapcsolatban az emberekkel – részletezte.

Nagyné Siraky Szilvia hozzátette, hogy az élelmiszerbank az utóbbi időben készételeket is begyűjt, azonban ezeket a csomagokat gyorsan le kell szállítani az eltarthatóság miatt. Ezért ha szólnak, rögtön menni kell. Így nem tudják napokkal előtte meghirdetni az akciót. Az elnök hangsúlyozta, az adományok szállítását sokszor saját autóval tudják csak kivitelezni, ezért nagy szükségük lenne egy áruszállító kisbuszra. – Időnként 5-6 mázsa adomány is érkezik, és ezeknek a szállítását személykocsival nagyon nehezen tudjuk megoldani. A hatvani mozgáskorlátozottaknak van egy 23 éves autója, de azzal nem nagyon merjük elhagyni a város határait mondta.  

Nagyné Siraky Szilvia kiemelte, a jövőben létrehoznak egy alapítványt, azt reméli így könnyebben tudnak majd pályázatot benyújtani annak érdekében, hogy megfelelő kocsihoz jusson a szervezet.