Péntek délelőtt osztották a bizonyítványokat a Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola tanulóinak, január 19-én zárult az első félév az oktatási intézményekben. A diákok izgatottan léptek az osztályfőnökhöz, hogy átvegyék az értesítőt, amelyben értékelték teljesítményüket. Ezt követően a padokba visszaülve tanulmányozták azt. Az elsősök és másodikosok szöveges értékelést kaptak, míg a többieknél érdemjegyeket állapítottak meg a pedagógusok. A 3.b-sek osztályfőnöke elmondta, hogy folyamatosan motiválják a gyerekeket, hogy a legjobbat hozzák ki önmagukból. – Különböző versenyeket szervezünk osztályon belül, de az évfolyamok között is szoktak megmérettetések lenni. A terem végében pedig van egy szorgalmi táblánk a gyerekek fényképeivel, ezt is ösztönzi őket a tanulásra – részletezte Varga-Goravecz Andrea. A felsőbb évfolyamosok is sokat készültek az órákra, a nyolcadikos Goravecz Borókának például ez az eredmény már számít a továbbtanulásnál. Ő több tantárgyból kapott dicséretet, mint amire számított. A hagyományokhoz hűen, most is eredményesek voltak a tanulók – mondta az intézmény igazgatója, hozzátéve, hogy sikeresen tudták lezárni a félévet.

Nálunk a Kodályban a 393 tanulóból most félévkor 70 tanuló lett kitűnő. Az iskola tanulmányi átlag 4,33, a magatartási átlag 4,41, míg a szorgalmi átlag 4,27. Ez egy jelzés nekünk pedagógusoknak is, hogy év végéig min kell még korrigálni – foglalta össze Jagodics István.

A Szent István Sportiskolai Általános Iskolában már hétfőn kiosztották a bizonyítványokat. A 3.c osztályban húszan vannak, közülük 9-en lettek kitűnők. Szládik Milánnak amellett, hogy kiemelkedő sporteredményei vannak, a tanulással is sokat foglalkozik, így csupa jeles értékelést kapott. Társa, Ertl Eliza Zoé szintén színötössel zárja ezt a félévet. – Jól sikerült a félév, otthon sokat szoktam tanulni, leginkább a matekkal és magyarral szoktam foglalkozni – mondta. A diákok több mint 20%-a lett kitűnő – mondta az iskola igazgatója. Hozzátette, hogy elégedett a tanulmányi átlaggal.

Mindenkit arra szeretnénk biztatni, hogy még jobb eredményeket érjen el. Azoknak, akiknek most nem úgy sikerült, ahogy szerették volna, ott a második félév, van idejük és lehetőségük bőven javítani – emelte ki Kovács János.

A félévi bizonyítvány eredménye nem csak a felvételi előtt állóknak fontos, a jegyek útmutatók a diákoknak ahhoz, hogy mennyit kell fejlődniük év végéig. A 2023/2024-es tanév utolsó napja most egy hetet tolódik, így az június 21-én lesz.