A hagyományos szalagavató bálját tartotta végzős tanulóinak a Damjanich János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium. A sportcsarnok megtelt diákokkal, hozzátartozókkal, az intézmény oktatóival és pedagógusaival, illetve a meghívott vendégekkel. Az ünnepségen köszöntőt mondott az intézmény igazgatója. Vincze Dániel szólt minden náluk tanulható szakmáról, emlékeztetve ezzel a végzősöket arra, hogyan tudják majd kamatoztatni a náluk megszerzett tudást. Kiemelte, hogy biztos alapokat kaptak, jellemükkel és emberségükkel kiegészítve azt, jól fognak majd boldogulni az életben.

A ceremónia legjelentősebb részéhez érve az osztályfőnökök feltűzték végzős tanulóikra a szalagot. Mindenki névre szólóan kapta meg az iskola zöld színű kitűzőjét, amely egy korszak végét, és a felnőtté válás útjának kezdetét szimbolizálja. A diákok felidézték továbbá az elmúlt évek történéseit, milyen ismereteket szereztek, milyen élményekkel gyarapodtak, és mindezek hogyan formálták a személyiségüket. Kürti Tamás már letette az asztalos szakvizsgát, jelenleg az érettségire készül. Azt mondta, hogy több osztálytársával kötött olyan barátságot, ami hosszútávú lesz. – A gólyabál hozott minket igazán össze. A szakmai tárgyakat nagyon szerettük, a kerekharaszti tanműhelyi óráknak mindig jó hangulata volt, és sokat tapasztalatot szereztünk ott. A vizsga után volt lehetőségem visszajönni, hogy leérettségizzek, ráadásul nappali képzésen, ami kihagyhatatlan volt. Szerintem ma már ez a papír elengedhetetlen – részletezte.

Az eseményre az alsóbb évfolyamosok műsorral készültek társaiknak. Fellépett egyebek mellett az iskola zenekara, hallható volt hegedű- és gitárjáték, verset szavaltak, és táncprodukciót is láthatott a közönség. A szalagavató bál zárásaként pedig az idén ballagó tanulók keringőt adtak elő, majd felkérték szüleiket is egy táncra.

Fotó: Albert Péter

Az szalagavató bálról készült teljes képgaléria megtekinthető a Hatvani Hírlap Facebook-oldalán.