Ebben a rovatban Életmód


Életmód

A szén-monoxid mérgezés elkerülhető otthonaink rendszeres szellőztetésével

Bár egyelőre enyhe telet tudhatunk a hátunk mögött, a fűtési szezon már hónapok óta aktívan tart és feltehetően több hétig kell még gondoskodnunk otthonunk melegéről. A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a szezon elején és közben is rendszeresen felhívja a figyelmet a fűtés körüli veszélyekre, amelyeket mindig érdemes szem előtt tartani, lehetőség szerint elkerülni.

Bővebben Nines hozzászólás
Életmód

Tápláljuk kalóriadús ételekkel kutyáinkat a téli hidegben

Ahogy az emberek, úgy a kutyák is könnyen fázhatnak a csípős téli napokon, hidegtűrő képességük pedig főként a fajtájuktól függ. Nagyon fontos, hogy ilyenkor szélvédett helyen, jól szigetelt kutyaházzal védjük kedvenceinket az időjárás viszontagságaitól, de a kalóriadús táplálással is sokat tehetünk a háziállataink közérzetének javításáért.

Bővebben Nines hozzászólás
Életmód

Gondoskodjunk felelősségteljesen a madarakról is

Köztudott, hogy télen nem minden hazai madár vonul melegebb tájakra, számos faj itthon marad. A hideg, fagyos időszak azonban megviseli a tollas kisállatok testét, ezért a téli madáretetés akár életet is menthet. A madarak számára a legmegfelelőbb eleség a köles, gabonafélék, tökmag, mogyoró, dióbél, napraforgómag, alma, de fontos a tiszta ivóvízről is gondoskodni.

Bővebben Nines hozzászólás
Életmód

Még nem késő beadatni az influenza elleni védőoltást

A januári hónap csípős, hideg idővel köszöntött ránk, napközben is alig emelkedik 0 Celsius-fok fölé a hőmérséklet. Ilyenkor szervezetünk jobban ki van téve a környezet hatásainak és a betegségek is könnyebben legyengíthetik az immunrendszerünket. Az országban jelenleg még nincs influenzaszezon. A szakemberek szerint még nem késő beadatni az influenza elleni vakcinát, mivel a járvány várhatóan csak pár hét múlva kezdődik.

Bővebben Nines hozzászólás