Egy digitális menzakártya használatával láthatóvá válik, hogy az éppen aktuális ebédet megkapták-e a diákok. Így az iskola, a szülő, és a szolgáltató naprakész információhoz jut a diákok étkezéseivel kapcsolatban.

Az új struktúrának köszönhetően lehetőség nyílik, hogy a szülők internetes felületen intézzék gyermekük számára az ebéd megrendelését és lemondását. Az új rendszer által az étlapot, a korábbi rendeléseket és számlákat is megtekinthetik.

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a digitális struktúra egyszerűbbé és áttekinthetőbbé tette az iskolai étkeztetés működését – mondta Bedő-Futó Ildikó, a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola titkára.  – Az intézmény számára sokkal könnyebb az új rendszerben dolgozni. Eddig egy táblázatot kellett készítenünk havi szinten, napi jelentéssel a közétkeztetés felé. Ilyenkor volt, hogy a szülő elfelejtett szólni, hogy a gyermek beteg lett, vagy egyéb okok miatt hiányzása volt. Most egy az egyben a szülő kezeli ezt a rendszert – mondta.      

Az e-menza bevezetéséről még tavaly augusztusban döntött a képviselő-testület. A cél az volt, hogy egy átláthatóbb és rugalmasabb struktúra segítse a szülőket és a gondviselőket is a gyermekek iskolai étkezésével kapcsolatban – hangsúlyozta a Hatvani Polgármesteri Hivatal Költségvetési és Pénzügyi Osztály vezetője. Siraky Tamásné Andrea kiemelte, hogy az új rendszerre való átállás sikeres volt. – Az önkormányzat számára azért pozitív a tapasztalat, mert körülbelül 1500 étkezőnk van, és a diákok szüleit időben tudtuk értesíteni. Így mindenki regisztrált. A közétkeztetési kft. is rugalmasan kezelte az első heteket. Minden gyermek megkapta az ebédet, ha rendelt a szülő, ha nem. Hátrány a gyermekeket nem érte – részletezte.     

Siraky Tamásné Andrea hozzátette, hogy bármikor lehet csatlakozni az e-menza rendszeréhez. Akik regisztrálni szeretnének, jelezhetik igényüket az illetékes iskolatitkárnál, vagy a polgármesteri hivatalban.