Befejeződött a Táltos utca felújítása. Sok helyen már szinte járhatatlan volt ez az utca, így időszerűek voltak a munkálatok. A beruházás két szakaszban valósult meg, először a Jávorka utca és a Bálvány utca között, majd a Bálvány utca és a Bajcsy-Zsilinszky út között egyebek mellett megerősítették az útszerkezetet, szintbehelyezték a csatorna szerelvényeket, valamint aszfaltburkolatot is kapott a terület. Horváth Richárd polgármester elmondta: ez a felújítás is az út-és járda program részeként jöhetett létre. – Mi vagyunk az első városvezetés, akik érdemben foglalkoznak az utcákkal és a járdákkal, mi vagyunk azok, akik elindítottuk az út-és járda programot. Az önkormányzatok, így Hatvan Város Önkormányzata is az elmúlt években rendkívül nehéz helyzetbe került, ugyanakkor a nehéz helyzet ellenére is meg tudtuk lépni azt, hogy felújítottuk most a Táltos utcát. Azt gondolom ez egy óriási dolog, és nagyon jó példája annak, ahogyan elkészültünk és felkészültünk a 2023-as évre, ezért raktuk össze a biztonság költségvetését, és ez az összefogás az, amelyet a város most mutatott és azóta is mutat, ez ad lehetőséget arra, hogy ilyen beruházásokat közösen, együtt meg tudjunk csinálni – hangsúlyozta.

Horváth Richárd kiemelte azt is, hogy a városvezetők folyamatosan egyeztetnek a hatvaniakkal, hogy ők milyen fejlesztéseket szeretnének látni a városban, és ez alapján hozzák meg a döntéseiket. Erről szól a Hatvani Konzultáció is, amelyből egyértelműen kiderült, hogy egy fontos kérdés a városban az utak és járdák állapota. Kondek Zsolt, a körzet önkormányzati képviselője azt mondta, a Táltos utcában jelentős a forgalom, az iskolák, óvodák és a játszótér miatt, ezért is volt fontos ez a beruházás. – Rengetegen veszik igénybe ezt az utcát és mivel egy nagyon régi mart aszfaltos technológiával volt elkészítve ennek a burkolata, ez hamar tönkrement és kikátyúsodott, most viszont végre egy rendes igazi aszfaltburkolatot kapott, és ez megkönnyíti a közlekedést. Ami még nagyon lényeges, hogy nagyon figyelünk arra, hogy milyen jelzések és milyen vélemények érkeznek az önkormányzathoz, illetve hozzám és ennek megfelelően próbáltuk most ez az utcán rendbehozni – mondta.

Az önkormányzat az út-és járda programot 2015-ben hozta létre, ennek részeként, azóta már több mint 12,5 kilométer hosszú útszakasz felújítása valósult meg Hatvanban.