A Hatvani Gesztenyéskert Óvoda mögötti részen épül a hatvani kisgyermekek számára nappali otthont adó új két csoportszobás bölcsőde. A nyertes ajánlattevő, az ÉPKOMPLEX Kft. 2023. 10. 25. napján vette át a munkaterületet, elkezdődtek a munkálatok és várhatóan 1 év alatt készül el a bölcsőde a kapcsolódó kerttel, parkolókkal. Az építés a Lechner Lajos Tudásközpont és a Családbarát Magyarország Központ Nonprofit Közhasznú Kft. szakmai felügyelete mellett valósul meg.

Az új bölcsőde csoportszobái előtt akadálymentesen megközelíthető teraszok kapnak helyet és csatlakozik a kert. A kertben a kisgyermekek számára játékeszközök és élő növények kerülnek telepítésre az ökologikus gyermeknevelés érdekében.

A földszintes épület hagyományos falszerkezetű, vasbeton födémű, részben lapos, részben magastetős kialakítású, az engedélyezéskor érvényes energetikai és akadálymentességi előírásoknak megfelel. A tervezés során a fontos szempont volt a „gyermek-központúság”, játékosság az építményekkel szemben támasztott általános követelmények mellett.

Új bölcsőde építése Hatvanban

RRF-1.1.2-21-2022-00055