Az FC Hatvan Kézilabda Szakosztály kapusképzést tartott a Hatvani Kodály Zoltán Általános Iskola tornacsarnokában. Az eseményen mentáltréningen is részt vehettek a kapus palánták. Farkas Andrea előadásán például szó volt az önbizalom növelés módszereiről és a magabiztosság fejlesztéséről is. A 131-szeres válogatott kézilabda kapus, olimpikon úgy véli, hogy a mentális erőnlét, hozzásegítheti a sportolókat ahhoz, hogy kimagasló eredményeket érjenek el a pályán. – Én is kapus voltam és tudom, hogy sokat számít az is például, ha a játékosok bizalmas kapcsolatot tudnak kialakítani az edzőikkel. Nagyon sok esetben van erre szükség, hiszen előfordulhat, hogy lesérülnek a játékosok, ilyen esetben pedig fontos és szükséges, hogy megnyíljanak mentoraiknak. Arra ösztönzöm a fiatalokat, hogy mindig bízzanak magukban és tanuljanak meg átlendülni a nehézségeken. Mindezek mellett fontos az is, hogy fogadják el önmagukat, társaikat pedig bátorítsák – részletezte a mentáltréner.

Havassy Kálmán, a kézilabda szakosztály vezetője elmondta: fontosnak tartja, hogy képezzék a kapusaikat, ugyanis ez is hozzásegítheti őket ahhoz, hogy jobban teljesítsenek a mérkőzéseken. – Gyakorlatilag mindig fejlődni kell a sportolóinak, mi azt szeretnék, ha minél ügyesebbek lennének. Játékosmegfigyelő szakemberek is jártak nálunk, akik szerint több kiemelkedően tehetséges növendékünk is van és figyelik őket az akadémiák – emelte ki.

A szakosztály sportolói már a következő bajnoki szezonra készülnek, annak érdekében pedig, hogy a legjobb formájukat hozzák folyamatosan edzéseken vesznek részt.

Fotó: Albert Péter