Ebben a rovatban Hatvani hírek


Hatvani hírekKultúra

Hatvanban is megrendezték a Bach Mindenkinek Fesztivált

Johann Sebastian Bach örök dallamai csendültek fel tegnap a Grassalkovich-kastély dísztermében. Az hatvani Kocsis Albert Zeneiskola művésztanárai és növendékei is közönség elé léptek, hogy a zeneszerző ismert és kevésbé ismert műveit mutassák be. Az intézmény is csatlakozott ugyanis a Bach Mindenkinek Fesztivál programjaihoz, melynek célja, hogy minél többekhez juttassa el a komolyzenét.

Bővebben Nines hozzászólás
Hatvani hírek

Testületi ülés: ismét támogatja a civileket, a családokat és a nyugdíjasokat a város

Megtartották csütörtökön a márciusi testületi ülést. Ötvenhárom napirendi pontról határoztak a képviselők. Egyebek mellett döntöttek a gyermekeket nevelő családok, valamint nyugdíjasok támogatásáról és a Civil Alap féléves keretének felhasználásáról is. Ez alapján 118 egyesületnek segítenek, összesen több mint 9 millió forinttal. Továbbá arról is határoztak, hogy áprilisban fokozatosan újranyitnak a kulturális intézmények, valamint Hatvan Város Önkormányzata is a megszokott rendben fogadja majd az ügyfeleket.

Bővebben Nines hozzászólás
Hatvani hírek

Közösségi költségvetés: egy hét alatt több mint 1000 szavazat 

Újabb okoszebrára, kutyafuttató kialakítására, kölyökaréna létrehozására, valamint fásításra is lehet szavazni az idei közösségi költségvetésen. A 100 millió forint értékű fejlesztésről a hatvaniak dönthetnek. Egy hét alatt több mint 1000 szavazat érkezett a projektekre, amelyeket lakossági ötletek alapján állítottak össze az önkormányzat szakemberei.

Bővebben Nines hozzászólás