Sok fiatal focizik az FC Hatvannál. Vannak, akik hátrányos helyzetű családból érkeznek az edzésekre. A szülők számára komoly megterhelést jelent a havi befizetés összege – erre hívta fel a figyelmet a Roma Nemzetiségi Önkormányzat egyik képviselője. Baranyi Béla hozzátette, a roma önkormányzat rendszeresen támogatja a szerényebb körülmények között élő fiatalokat. – Most tehetségtől és teljesítménytől függetlenül támogatjuk a sportolni akaró hatvani roma gyerekeket. A fiúkat és a lányokat egyaránt. Ezzel az anyagi támogatással lehetőséget kap minden roma fiatal – fogalmazott. Baranyi Béla hozzátette, sok fiatalnak a sport jelenti a szegénységből kivezető utat.

Kiemelt jelentőséggel bír a roma önkormányzat támogatási programja – mutatott rá Ofella Zoltán, az FC Hatvan elnöke. – Ez egy nagyon nagy dolog, ugyanis tudjuk azt, hogy a mai viszonylatban vannak olyan gyermekek, akikben megvan a tehetség. Nem szeretnénk azt, hogy ha egy nehezebb helyzetben lévő család gyermeke elesne a sportolás lehetőségétől – mondta.         

Mindezek után a Lokomotív SE Hatvan pályájára mentek a képviselők. Kecskés Éva a sportegyesület elnöke kifejtette, számukra is nagy segítséget jelent a focisták támogatása. – Nagyon sok hátrányos helyzetű gyerekünk van, akik nem tudják fizetni a tagdíjakat. A támogatás a klubnak is plusz bevételt jelent, amit természetesen a működésünkre és a gyerekekre költünk – részletezte.     

Baranyi Béla elmondta, a programba eddig összesen 10-15 fiatal jelentkezett. Hozzátette, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat legközelebb a főzőversenyen vesz majd részt, május elsején, ahová mindenkit szeretettel várnak. A későbbiekben pedig gyerekeket visznek majd kirándulni Budapestre.       

Fotó: Albert Péter