A motorosok egyre nagyobb számban jelennek meg a közutakon. Nem árt azonban a pár hónapos kényszerpihenő végén, ha ellenőrizzük motorunk állapotát, és mi magunk is újra felkészülünk a motorozásra. Rózsa Attila, az egyik hatvani autósiskola vezetője hangsúlyozta, hogy még az első út előtt fontos átvizsgálni a meglévő biztonsági felszereléseinket. A bukósisak esetében a rendszeresen tisztított, karbantartott sisak elengedhetetlen, valamint fontos, hogy olyan ruházatot viseljünk, amely biztonságot nyújt, ilyenek például a protektoros kabátok és csizmák.– A motor is igényel felkészítést a szezonra, melyet nem szabad kihagyni. Szükséges átvizsgálni a gumiabroncsokat, a féket, valamint a világító- és jelző berendezéseket is – részletezte.

A körültekintő motorozás a körülöttünk közlekedők miatt is fontos, hiszen jó pár hónapig az autósok sem láttak motorosokat, így nekik is újra meg kell szokni a jelenlétüket az utakon – erre már Lázár Levente, a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense hívta fel a figyelmet. – Fontos kiemelni, hogy Hatvan városán is gyakran haladnak át nagyobb motoros csapatok, ugyanis mondhatni, hogy ez a város is benne van a túraútvonalban, mely a Mátrához vezet, ezért a térségben is ajánlott minden közlekedőnek körültekintőnek lenni – mondta.

Mindezek mellett kiemelten fontos az is, hogy minden közúton közlekedő betartsa a KRESZ-ben megfogalmazott alapszabályokat.

Kezdőkép: archív