Április 21-én éjjel lezárult a Közösségi Költségvetési idei szavazása. A hatvaniak most 22 projekt közül választhattak, ez alapján dönthették el: mire költsön el a város 100 millió forintot. Összesen 2500-an vettek részt a szavazáson, ennek a döntő többsége, 2100 szavazat online érkezett. A legtöbben a vadaspark fejlesztése mellett döntöttek, eszerint fejlesztik a bivalyok, szürkemarhák és dámszarvasok területeit, felújítják a kilátót és egy szivattyúházat is építenek. Okos zebra létesül a Bajcsy úton, a Gesztenyéskert óvoda előtt. Sokan voksoltak a fásításra is: 30 darab fát és 400 darab cserjét ültetnek a Tabán úton és a belvárosi temetőben. Három különböző helyszínen új térfigyelőkamerákat telepítenek, ezzel növelve a város közbiztonságát.

– Az elmúlt években már gyakorlattál vált, hogy mi hatvaniak együtt döntünk. Közösen határozzuk meg a célokat. Ennek példája a Közösségi Költségvetés is, amiben a hatvaniak mondják meg, hogy mire költsünk el 100 millió forintot. Örömmel tapasztaljuk, hogy milyen nagy a népszerű ez a kezdeményezés, mivel évről-évre egyre többen vesznek részt a szavazáson. Most is rekordszámú szavazat érkezett: 2500-an mondták el véleményüket, fejlesztési javaslataikat. Köszönöm mindenkinek, aki részt vett ebben! – fogalmazott Horváth Richárd polgármester.

A hatvaniak döntése alapján szintén megvalósul a közvilágítás fejlesztése: 21 darab lámpaoszlopot helyeznek ki. Építenek egy mezítlábas ösvényt a Zagyva-ligetben: 30 méter hosszú lesz és 15 féle élménydús felületet tartalmaz majd.

Nagyon népszerű az újhatvani grund, így ennek mintájára a Sárkányközben is kialakítanak egy sportolásra alkalmas közösségi teret, egy multifunkcionális pályát. Bővítik a tavaly elkészült népkerti kölyökarénát, majomlétra, függőágy, csúszda, láncos gerenda és homokozópult is lesz.

Ez volt a negyedik Közösségi Költségvetés a városban, a korábbi szavazatok alapján már 19 projekt valósult meg a hatvaniak döntése alapján.