Sydney, Ausztrália

Sydney híres a világ legnagyobb tűzijáték-showról, amelyet az Operaház és a Harbour Bridge között rendeznek minden év szilveszterére. Ez a látványos esemény több százezer embert vonz az ünnepi hangulatú parti helyszínekre, ahol az emberek együtt üdvözlik az újévet.

New York City, Amerikai Egyesült Államok

Az ikonikus Times Square New Yorkban az egyik legismertebb szilveszteri ünnepség helyszíne a világon. A hatalmas tömeg összegyűlik a téren, hogy együtt nézze az ikonikus kristálygömb leereszkedését a „Ball Drop” alatt, miközben az év utolsó perceit és az újév kezdetét ünneplik.

Rio de Janeiro, Brazília

Rio de Janeiro híres szilveszteri ünnepségéről, amely a Copacabana strandnál zajlik. A helyiek és a turisták együtt gyűlnek össze, hogy élvezhessék a tengerparti bulit, ahol tűzijáték, és élő zene várja őket.

Párizs, Franciaország

Párizsban az Eiffel-torony környéke az egyik legnépszerűbb helyszín a szilveszteri ünneplésre. A fényekkel és tűzijátékkal díszített torony lenyűgöző látványt nyújt az év utolsó napján, miközben az emberek pezsgőt kortyolgatva és jó hangulatban üdvözlik az újévet.

Reykjavik, Izland

Izland fővárosa, Reykjavik híres szilveszteri tűzijátékairól és az egyedi élményről, amit a hideg északi égbolt alatt nyújt. Az izlandiak hagyományosan petárdákat és tűzijátékot használnak az év búcsúztatására, és a város fő terein gyűlnek össze az ünneplők.

Tokió, Japán

Tokióban az emberek az éjféli harangszóval köszöntik az újévet a város számos templomában és szent helyén. A Shibuya környéke ismert bulihelyszín, ahol az emberek ünnepelnek és üdvözlik az újévet az izgalmas klubokban és éttermekben.

Budapest, Magyarország

Budapesten a Duna-part a szilveszteri ünneplés központja, ahol tűzijáték és bulik varázsolják az éjszakát. Az emberek a híres Lánchíd és a Parlament épületének közelében gyűlnek össze, hogy együtt ünnepeljenek.

Kezdőkép: MI