Köln, Németország

  • november 23. – december 23.

Kölnben több karácsonyi vásár is van, amelyek közül a legnagyobb, a város központjában, a katedrális alatt található. Több száz pislákoló fény, igényesen díszített házak, megelevenedett mesevilág – no és persze hatalmas szabadtéri korcsolyapálya.

Salzburg, Ausztria

  • november 23. – 2024. január 1.

Ebben a vásárban a hangsúly a minőségen van: olyan, mintha több száz évet visszalépnénk az időben. Kézzel kötött zoknik, házi sütemények, borok, hagyományos gyertyák – ez Salzburg, ami elképzelhetetlen Mozart zenéje nélkül. Minden nap 17 órakor, a katedrális előtt ingyenes koncert szórakoztatja a látogatókat, amihez bárki csatlakozhat.

Prága, Csehország

  • december 2. – 2024. január 6.

Az egyébként is képeslapra illő Prága az ünnepi szezonban még hangulatosabbá válik. Grog, grillkolbász, friss palacsinta és fokhagymás-sajtos kenyér kiegészítve a helyi citrusos forralt borral tökéletes karácsonyi hangulatba ringat pillanatok alatt.

Pozsony, Szlovákia

  • november 23. – december 23.

A szlovák fővárosban a karácsonyi vásár elsősorban a gyerekekről, a gyerekeknek szól. Fantasztikus fények, a standokon hagyományos fajátékokat és meseszép karácsonyi díszeket árulnak. Ha megéhezel, palacsinta és kolbász szinte minden árusnál kapható.

Kezdőkép: MI