A köznyelvben régóta forog az a megállapítás miszerint a kismennyiségben rendszeresen elfogyasztott alkohol akár egészséges is lehet. A tudományos világ régóta cáfolja ezt az elképzelést. Legutóbb a WHO Nemzetközi Rákkutató Ügynöksége publikált ebben a témában, a New England Journal of Medicine folyóirat hasábjain. A korábbi kutatások eredményeinek összegzése után az derült ki, hogy csupán az alkoholfogyasztás csökkentése már jelentősen befolyásolja a szájüregi daganatok kialakulásának kockázatát.

A szakemberek arra is konkrét bizonyítékokat találtak, hogy a kevesebb alkohol a mell-, vastagbél- és gégerák kialakulásának veszélyét is csökkenti. Továbbá arra is fény derült, hogy az acetaldehid nevű toxin, ami az alkohol lebontását segíti a szervezetben, meghatározó szerepet tölt be a rákos megbetegedések esetében. Ha kevesebb szeszesitalt iszunk, akkor csökkentjük az alkohollal kapcsolatos daganatos betegségek kockázatát.

Az alkohol, az emberi szervezetre gyakorolt hatásával kapcsolatban még sok kérdés maradt tisztázatlan, azonban az biztos, hogy a szeszesitalok teljes elhagyása nagymértékben fokozza az életminőségünket és az egészségünket. Ezért az alkohol teljes kizárása az életükből kizárólag pozitív hatással járhat a szervezet számára.

Ha ön alkoholbeteg és segítséget kérne a leszokáshoz, az interneten több lehetőséget is találhat. Az alábbi telefonszámot is hívhatja: 06 30 488 6819. Vagy ellátogathat a www.felepulok.hu weboldalra.