1. Elf (2003) – Egy örökbefogadott, északi pólusról származó emberről szóló vicces és meghitt történet, aki New Yorkba megy, hogy megtalálja igazi családját.
  2. Home Alone (Reszkessetek, betörők!) (1990) – Egy gyermek önálló kalandja, amikor véletlenül egyedül marad otthon, és megküzd két ügyes betörővel a karácsonyi időszakban.
  3. The Santa Clause (A télapó öröksége) (1994) – Egy férfi váratlanul a télapó szerepét örököli, és meg kell tanulnia kezelni az új feladatokat és felelősségeket.
  4. Love Actually (Szerelem minden mennyiségben) (2003) – Több párhuzamos történet fonódik össze a karácsonyi szezonban, amelyek mindegyike a szeretetről, kapcsolatokról és az ünnep varázsáról szól.
  5. The Polar Express (A polárexpessz) (2004) – Egy csodálatos kaland az Északi-sarkra egy varázslatos vonaton, ahol a gyerekek felfedezik a karácsony valódi jelentését.
  6. A Christmas Carol (Karácsonyi ének) (többféle verzióban is készült) – Charles Dickens klasszikus története, amelyben a karácsonyi szellemek meglátogatják az önző Ebenezer Scrooge-ot.
  7. How the Grinch Stole Christmas (Hogyan loptuk el a karácsonyt a Grinchtől) (2000) – Dr. Seuss klasszikus meséje, amelyben a zsugori Grinch megpróbálja ellopni a karácsonyi örömöt a városból.
  8. Miracle on 34th Street (Csoda Manhattanon) (1947 vagy a 1994-es remake) – Egy karácsonyi csoda története egy meggyőződött kislányról és egy kétségekkel teli férfiról, aki azt állítja, hogy a valódi télapó.
  9. It’s a Wonderful Life (Szép az élet) (1946) – Egy klasszikus, amelyben egy férfinak megmutatják, milyen lenne az élete, ha soha nem született volna, és ráébred, milyen értékes az élete és a szerettei.
  10. The Holiday (Vakáció) (2006) – Két nő kicseréli lakásait a karácsonyi szezonban, és váratlan romantikus kalandokba keverednek.

Ezek a filmek különböző történetekkel és hangulatokkal rendelkeznek, de mindegyikük hozzájárulhat az ünnepi hangulathoz és a karácsonyi varázshoz.

Kezdőkép: MI