Elkezdődött a 44. Hatvani Karácsony Kupa Teremlabdarúgó Torna, a sportcsarnokban. A szervezők az eseményt két éve Sánta Gyula emlékének ajánlják, aki a rendezvény főszervezője volt évtizedeken keresztül.

Idén közel 40 csapat nevezett a négynapos megmérettetésre. Az amatőr sportolók női, férfi, és senior kategóriában indulhattak. A Fermester csapata Jászberényből érkezett a hatvani sportcsarnokba. A foci öröme mellett a győzelem is fontos mondta, Csomor László csapatkapitány. – Természetesen minden mérkőzést meg akarunk nyerni. De ha valaki hibázik, nem lesz közöttünk konfliktus. A foci öröméért játszunk, de nyerni is szeretnénk – hangsúlyozta.     

A sportesemény első napján a seniorok mérték össze a tudásukat. Két csoportban, összesen tíz csapat mérkőzött meg egymással – mondta Máté Tibor az öregfiúk mérkőzéseinek szervezője. – Kétszer öt csapat játszik, az első és a második csoportban. Mind a két csoportból négy-négy jut tovább. Ők 29-én a selejtező mérkőzéseket játsszák majd. A döntő is ezen a napon lesz, este hat óra körül – részletezte.  

Máté Tibor hozzátette, hogy az idei verseny díjazásának összértéke 500 ezer forint, tehát van miért megküzdeniük egymással a csapatoknak.

A szervező hangsúlyozta, hogy várják a szurkolókat. Az esemény december 30-ig tart, a hatvani sportcsarnokban. A közönség részére a belépés ingyenes. A Karácsony Kupa mérkőzéseinek beosztása, és az eredmények is megtalálhatók az alábbi linken:

44. Karácsony Kupa 2023 – FC Hatvan

Fotó: Rozgonyi Dezső