A Hatvan-Belvárosi Egyházközség tagjai és vendégei gyülekeztek a Nagy Endre Rendezvényteremben. A farsangi batyus bálon jelmezes beöltözésre is volt lehetőség.

Már évtizedekre visszatekintő hagyománya van, hogy a belvárosi egyházközség tagjai farsangi bált szerveznek – erre Krizsán Zoltán plébános hívta fel a figyelmet. – Nagyon sok múlik ezen, hiszen általában az ember mindig dolgozik. Tele van a hétköznapokban munkával, elfoglaltságokkal és szükség van arra, hogy olykor-olykor egy kicsit megálljon és föllélegezzen. Beszélgessen a másikkal, eltöltsön egy jó estét. Esetleg mulasson, ha nagyon szeret táncolni. Ez a feltöltődés hozzátartozik a mindennapi életünkhöz is – részletezte.   

Krizsán Zoltán arra is rámutatott, hogy nemcsak az egyénnek, hanem a közösségnek is szüksége van az ehhez hasonló rendezvényekre, hiszen ilyenkor még jobban összekovácsolódnak tagok. Az eseményen a városvezetés tagjai is részt vettek. A farsangi jelmezek és a tombola mellett az ételek és az italok széles kínálata, valamint az élő zene hangulata tette még emlékezetesebbé a programot.     

Fotó: Rozgonyi Dezső