Nagy volt a sürgés-forgás szombat délelőtt, a Grassalkovich Művelődési Házban. A Hatvani Karitatív Összefogás Egyesületének aktivistái több száz adományt csomagoltak ki a Szeretet Szombat eseményére. Már a munkálatok közben sok érdeklődő gyülekezett a kulturális intézmény ajtaja előtt.

Vidák Sándorné elmondta, hogy nagy segítséget jelent számára az ingyenes ruhabörze lehetősége, mert az unokájának és a nagypapának is talált olyan hasznos holmikat, amelyeknek a megvásárlása jelentősen megterhelte volna a családi kasszát.  

Molnárné Kedás Mária kisnyugdíjasként bérlakásban lakik. Mint mondta, sokat jelentenek számára az ingyenesen elvihető ruhaneműk, mert így több pénz marad a kötelező kiadásokra.

A Hatvani Karitatív Összefogás Egyesülete, 16 segélyakciót szervezett 2023-ban, és több száz embert mozgatott meg annak az érdekében, hogy a rászorulókon segítsen.

Széles választékkal sikerült felkészülni a Szeretet Szombat idei első eseményére – hangsúlyozta a szervezet elnöke. Smidné Vereb Julianna kifejtette, minden korosztály találhatott magának hasznos holmikat. – Hatalmas választékkal készültünk. Az adományok nagy része a Johannita Segítő Szolgálattól érkezett. Ez több száz kilogramm ruhaneműt jelent. Voltak egyéni felajánlások is: játékok, lakástextilek, és lábbelik is érkeztek hozzánk. A mostani influenzajárvány miatt nagyon fontos a kézfertőtlenítők, és az egészségügyi maszkok használata is, ilyen termékeket is hoztunk az eseményre – mondta.

Smidné Vereb Julianna azt is elmondta, hogy nagy igény van az ilyen karitatív akciókra, a rászorulók szívesen fogadnak minden olyan lehetőséget, amellyel csökkenthetik az anyagi terheiket. – Az elmúlt években nagyon sok megmozdulást szerveztünk a karitatív összefogással és a hatvani civilekkel. Ezekből megtanultam: a legkisebb ajándék is milyen sokat jelenthet a nehéz pillanatokban. Óriási büszkeség, hogy együtt a kilenc civil szervezettel, és a támogatókkal, egyre többször megtehetjük, hogy segítjük a hatvaniakat – részletezte.

Smidné Vereb Julianna hozzátette, a karitatív egyesület nemsokára újból megrendezi az ingyenes ruhabörzét, húsvétkor pedig rászoruló gyerekeket visznek majd bábelőadásra.

A Hatvani Karitatív Összefogás Egyesület által szervezett programokról, a következő linken lehet bővebb információkat olvasni:

https://www.facebook.com/hatvanikaritativosszefogas

Fotó: Albert Péter