Úgynevezett hidegködös szúnyoggyérítés lesz Hatvan város belterületén, Nagygomboson, valamint a Görbeéri területeken, május 16-án, napnyugta után.

A ködképző gép működése zajjal és sűrű köddel jár, ezért a jelzett időpontban lehetőleg tartsák zárva az épületek nyílászáróit. Amennyiben a gyérítő szer bejut a lakásba, a kinti köd eloszlása után szellőztessék ki!

A hatóanyag ebben a koncentrációban emberre és háziállatokra veszélytelen, belégzése irritáló hatású lehet, vagyis érzékeny embereknél rövid ideig köhögést és tüsszögést válthat ki.

Kérjük a méhészeket, hogy a szükséges óvintézkedéseket időben megtenni szíveskedjenek.

Az alkalmazásra kerülő szúnyogirtó szer neve: ONLY PY rovarirtó koncentrátum Hatóanyag: 2,5% Chrysanthemum cinerariefolium (krizantém) kivonat Ködképző segédanyag: Total Finavestan A 80 B gyógyászati fehérolaj.

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad. A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Kedvezőtlen időjárás esetén a szúnyoggyérítést május 17-én végzik el.