Újabb jelentős jubileumhoz érkezett a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola, ugyanis az oktatási intézmény már 130 éve fogadja a diákokat.

A születésnapi ünnepség alkalmából diákgálát szerveztek a Kossuth munkatársai, a Nagy Endre Rendezvényteremben. A vendégeket a szakkörös tanulók rajzaiból, és festményeiből összeállított válogatás fogadta az előtérben.

Az eseményen Polonkai Zoltánné, az iskola igazgatója köszöntötte a jelenlévőket, majd Szabó Zsolt a térség országgyűlési képviselője arra emlékeztetett, hogy az intézmény 130 éves működése alatt megannyi generáció szerezhette meg az általános műveltség alapjait.

Mindezek után Horváth Richárd polgármester a Kossuthban dolgozó pedagógusokat méltatta, akik – ahogy mondta – a nehéz időszakokban is a tudásuk legjavát adják a gyerekeknek. A városvezető arról is beszélt, hogy felemelő élmény látni az iskola diákjait a színpadon, mert a tehetségük és a lelkesedésük eredményeként minőségi produktumot kap a közönség az előadásaik során.

A gálaműsor első részében az öregdiákok léptek fel. A színpadon – többek között – Szabó Krisztina énekművész, és tanítványai ismert dalokat adtak elő.

A második rész egyik műsorvezetője Kövér Boglárka volt, aki egyben Heves vármegye kis-nagykövete is. A diák elmondta, büszke arra, hogy a Hatvani Kossuth Lajos Általános iskola tanulója lehet. – Már a nagymamám, sőt a dédnagymamám is ide járt. Nagyon szeretem ezt az iskolát. Több musical is szerepel az intézmény repertoárjában, amelyek mind csodálatosak. A legutóbbi musicalben én is részt vettem, amit nagyon élveztem, és szerintem ezt a gálát is jól megcsináltuk – mondta.

Borus Bodza musicalekből összeállított válogatásban szerepelt. A diák elmondta, mely darabokból hallhatott részleteket a közönség: – A Padlásból, a Dzsungel Könyvéből, az Álomutazókból, amit nemrég adtunk elő – részletezte.   

Először 30 évvel ezelőtt szervezték meg a diákgála eseményét – erre már Polonkai Zoltánné az oktatási intézmény igazgatója hívta fel a figyelmet. – A hagyomány a 100 éves évfordulóval kezdődött. Harminc évvel ezelőtt a 100 éves jubileumot is nagy eseménynek tekintettük. Ez volt az első alkalom, és a jeles évfordulókra mindig érdekes műsorral készülünk – fogalmazott.  

Polonkai Zoltánné köszönetét fejezte a diákoknak, a pedagógus kollégáknak, valamint a szülőknek azért, hogy az idei diákgála is méltó tiszteletadása lehetett az iskola százharminc éves fennállásának.   

Fotó: Albert Péter