A Hatvani Rendőrkapitányság nyílt napot tartott a középiskolásoknak. A látogatók betekintést nyerhettek a kapitányság életébe, illetve megismerkedhettek a mindennapi munkájukkal.

Tomcsányi Andrea kifejtette, hogy az érdeklődők láthattak taktikai fogásokat, és azt is, hogyan kell a rendőröknek kényszerítő eszközöket alkalmazni, valamint balesetmegelőzési előadáson is részt vettek. – Egy kisfilmet is vetítünk a tanulóknak, melynek segítségével bemutatjuk, hogyan kerülhetik el a közlekedési baleseteket. A gyerekek felvilágosítást kaptak arról is, hogy milyen intézményekben kell tanulniuk ahhoz, hogy rendőrök legyenek – részletezte Tomcsányi Andrea rendőr százados.

A programon a fiatalok az előadások mellett interaktív bemutatókban is részt vehettek. – Én voltam az egyik alany, akin megmutatták a bilincs szakszerű használatát. Érdekes érzés volt megtapasztalni, hogy milyen bilincset viselni – részletezte Juhász Mátyás. Az eseményen lehetőség nyílt vagyonvédelmi és bűnmegelőzési tanácsadásra, illetve a körzeti megbízott munkáját és a járőrök feladatait is ismertették a látogatókkal.

Fotó: Albert Péter