Két napon keresztül várták az érdeklődőket a Hatvani Bajza József Gimnáziumba és Szakgimnáziumba, ugyanis nyílt napokat tartottak az intézményben. Kedden a hatvani iskolák tanulói vehettek részt az eseményen, míg szerdán a környékbeli településekről várták az érdeklődő diákokat.

Deák Andrea elmondta, hogy komplett programsorozatot állítottak össze ezekre a napokra. – Látványos bemutatókkal is készültünk, hogy az érdeklődők betekintést nyerhessenek az iskola hangulatába, a mindennapi életébe. Mindemellett a látogatók egy része egy tájékoztatót hallgathat meg, míg másokat körbevezetnek az intézményben – mondta Deák Andrea, a Hatvani Bajza József Gimnázium igazgatója.

Szabó Eszter a gyermekével érkezett és nagyon elégedettek az iskolával, szeretné, ha jövőre idejárhatna a lánya. – Én is ebbe az iskolába jártam és nagyon szerettem. A lányomnak is tetszik az intézmény, ezért úgy döntöttünk, hogy eljövünk és tájékozódunk a lehetőségekről. Leginkább az angol és a biológia foglalkoztatja a gyermekem, így ezekről érdeklődünk – mondta Szabó Eszter.

A rendezvényen a diákönkormányzat tagjai Bajza feliratú karkötőkkel ajándékozták meg az érdeklődőket, illetve segítettek a látogatóknak eligazodni. A nyílt napok egy egy fórummal zárultak, ahol a látogatók feltehették felmerülő kérdéseiket.

Fotó: Albert Péter