A tikkasztó nyári meleg ellenére már kora délután sok család kilátogatott a Népkertbe. A nagyszínpad koncertjei mellett 23 árus várta az érdeklődőket, különféle ételekkel és széles játékválasztékkal készültek a kereskedők. Mindezek mellett több vidámparki élményt is ki lehetett próbálni, a kisebbeket pedig kézműves foglalkozás is várta – részletezte Krémer Dániel a HATVANI MÉDIA és Rendezvényszervező Nonprofit Közhasznú Kft ügyvezetője.

A megannyi szórakozási lehetőség mellet kora délután a színpadon is elindultak a koncertek. Az Emberöltő együttes 10 éve alakult a Dunakanyarban Szokolyán. A zenekar elsősorban népdalfeldolgozásokkal foglalkozik és verseket zenésít meg, de saját számaik is vannak. Ahogy azt egy cikkben írták róluk, zenéjük a karcos líra és a magyar rock ötvözete – mondta Pauliscsák Anett, az együttes furulyása és énekese. A népzenét én hoztam a zenekarba. Az Óbudai Népzenei Iskolában tanultam, Fábián Éva néni tanítványa voltam. Nála tanultam meg nagyon sok Kárpát-medencei dalt. Ebből néhányat kiválogattunk, leginkább moldvaiakat, illetve Pest megyeieket, ahonnan mi is érkeztünk, ezeket dolgoztuk fel leginkább – mondta.     

Pauliscsák Anett hozzátette, hamarosan megjelenik a legújabb nagylemezük, Hollóének címmel. A zenekar születésnapi nagykoncertje pedig Balassagyarmaton lesz.

Az Emberöltő zenekar után a Lázadók játszottak. Az együttes ismert rockzenékkel szórakoztatta a közönséget. Utánuk a Blahalouisiana együttes következett. A formáció énekese Barbi kimerültséggel és megfázással küzdött, azonban a színpadon ebből semmit nem láthattak a rajongók, csak a megszokott robbanékony előadást. Csak augusztusban 14 koncertet csinál a zenekar, ezért a kimerültség jogos, mondta az együttes basszusgitárosa. Jancsó Gábor hozzátette, a fáradság ellenére jól érezték magukat Hatvanban. – Ez a lehető legjobb, hogy szabadban vagyunk a természetben. Sok ember eljött. Családok is. Így, aki nem ismeri a zenekart, annak is volt lehetősége megismerni minket. De tényleg nagyon jó élmény volt a hatvani közönségnek játszani – mondta.

Jancsó Gábor arról is beszélt, hogy az ötödik nagylemezüket írják, ami jövő év elején jelenik majd meg. Az együttes legfontosabb koncertje augusztus 24-én, a Budapest Parkban lesz, ahová minden rajongót szeretettel várnak.

Az esti nagykoncertre már óriási tömeg gyűlt össze a Népkertben. A Magna Cum Laude már régóta közkedvelt zenekar Magyarországon zenéjüket kicsik és nagyok egyaránt rajongással hallgatják. Ennyi idő alatt az ember néha elfárad, azonban a közönség ebből nem vehet észre semmit – mondta Mező Misi, az együttes frontembere. Hogy ez tökéletesen működjön, ahhoz egy nagyon összeszervezett banda kell, hogy körülöttünk legyen. Bármi közbe jöhet, az ember feje kattog, de azért próbálunk mindig ott maradni a színpadon szívben, lélekben, hogy a közönség ne szenvedjen emiatt semmilyen kárt, vagy hiányosságot. Ez az életünk. Véleményünk szerint ehhez értünk a legjobban, és a közönség is szereti, mit csinálunk – részletezte.   

A zenekar jelenleg egy új számon dolgozik, amihez hamarosan klip is készül, valamint már szervezik a jubileumi nagykoncertet is, ami a Budapest Arénában lesz, jövő tavasszal.

Az idei Szent István Napot óriási érdeklődés övezte a Magna Cum Laude koncertjére több mint 7500 ezer ember gyűlt össze, hogy együtt ünnepeljék augusztus 20.-án, az államalapítás évfordulóját.   

Fotó: Albert Péter