Két napon keresztül várták az érdeklődőket a Hatvani Bajza József Gimnáziumba, ugyanis nyílt napot tartottak az intézményben.  Kedden a hatvani iskolák tanulói vehettek részt az eseményen, míg szerdán a környékbeli településekről várták az érdeklődő diákokat.– Komplett program sorozattal készültünk ezekre a napokra. Az érdeklődők egy része egy tájékoztatót hallgathat meg, míg másokat körbevezetnek az intézményben. Emellett látványos óra bemutatókkal is készültünk, hogy az érdeklődők betekintést nyerhessenek az iskola hangulatába, a mindennapi életébe – tájékoztatott Tóth Attiláné Deák Andrea, a Hatvani Bajza József Gimnázium igazgatója.

 A diákok a program keretein belül forgattak egy kisfilmet is az iskoláról, amivel hónapokig foglalkoztak. – Külön erre az alkalomra készítettünk karkötőket is, amit a látogatóknak ajándékozunk-mondta Jarábik Maja, a Hatvani Bajza József Gimnázium diák – önkormányzatának elnöke.

Szabó Sándor a gyermekével érkezett és nagyon elégedettek az iskolával, szeretnék ha jövőre idejárhatna a fia. – Egy matematika órán vettünk részt és körbe vezettek minket az intézményben. Egyelőre minden nagyon tetszik- részletezte az édesapa.

Szabó Bálint is pozitív gondolatokkal távozott a nyílt napról és hasznosnak tartotta, hogy részt vett az eseményen. – Érdekesek az iskola programjai és az intézmény hangulata is vonz – mondta a diák.

A rendezvény egy fórummal zárult, ahol a látogatók feltehették a nap folyamán felmerülő kérdéseiket.

Fotó: Albert Péter