Rendhagyó programmal várja az érdeklődőket a Tourinform Hatvan iroda. A turizmus világnapja alkalmából buszos idegenvezetést szerveznek szeptember 27-én és 30-án a Tescotól 10 óra 6 perckor induló egyes helyijáraton. – Egy plusz szolgáltatással készülünk az utasoknak, egy buszos városnézést tartunk. Bacsa Tibor helytörténész a Tescotól egészen az óhatvani temetőig a város útbaeső nevezetességeiről fog beszélni. A temetőnél majd leszállunk, ott egy órás sírkerti sétán lehet részt venni – részletezte Schoblocher Bernadett, a Tourinform Hatvan irodavezetője. A látogatók a séta után a 11 óra 31 perckor induló járattal mennek vissza az áruházhoz a Temető megállótól.

Az Intertanker Zrt. helyijáratain Hatvanban 1,5 éve térítésmentes közlekedhetnek az utasok. Sándor Tibor, a vállalat forgalmi igazgatója elmondta, az ország több pontján végeznek közszolgáltatást, azonban most először fordultak a céghez ilyen ötlettel. – Most találkoztunk először ezzel az elképzeléssel, és ilyen felkéréssel. Bízom benne, hogy sikeres lesz a program, és hozzá tudunk járulni a jó megvalósításához – foglalta össze.

A buszos városnézés ingyenes, és nem befolyásolja a közlekedést. Az esemény szervezőinek ezzel a programmal az a célja, hogy a résztvevők jobban megismerjék a város azon pontjait, amik mellett nap, mint nap elmegyünk.