Búrtorokat ajánlott fel az Erste Bank a Hatvani Mozgáskorlátozottak Egyesületének és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hajléktalan szállójának. A pénzintézet tavaly novemberben kereste fel Horváth Richárd polgármestert, hogy a 2021-ben bezárt fiókból megmaradt bútorok adományozásában segítséget kérjen. Az önkormányzat a Hatvani Karitatív Összefogás Egyesülethez fordult, akik felvették a kapcsolatot a velük együttműködő civil szervezeteikkel. – Ez az akció is jól tükrözni, hogy mi hatvaniak segítjük egymást. Nagyon hálás vagyok az önkénteseknek és a civileknek, hogy részt vettek a bútorok mozgatásában és elhelyezésében. Öröm látni, hogy az összefogásnak és a közös munkának köszönhetően megújulhattak az épületek szobái – emelte ki Horváth Richárd polgármester.

Smidné Vereb Julianna, a Hatvani Karitatív Összefogás Egyesület elnöke elmondta, hogy több száz bútordarabot kaptak a banktól, melyekből szép környezetet alakítottak ki az épületekben. A berendezésekből a Hatvani Mozgáskorlátozottak Egyesületének tagjai korszerűsítették az intézmény termeit, így megújult és modern környezetben dolgozhatnak. Íróasztalokat, székeket és szekrényeket is kaptak. – Elsősorban az irodánk lett átalakítva, hasznos számunkra, hogy most szépen rendszerezni tudtuk a fontos dokumentumokat. Adományosztással is foglalkozunk, így sok olyan tárgyunk van, melyeket tárolnunk kell, az új zárható szekrényekben pedig igényesen el tudjuk helyezni – részletezte Nagyné Siraky Szilvia, a Hatvani Mozgáskorlátozottak Egyesületének elnöke.

A hajléktalanszálló épületébe is jutott a berendezési eszközökből, az intézmény munkatársai főként a nagyméretű szekrényeket hasznosították, melyekben, különböző ruhákat és plédeket tartanak. Továbbá az ellátottjaik gyógyszereit is ezekben a bútorokban helyezték el.

Fotó: Albert Péter