Biciklisekkel telt meg a Kossuth tér péntek délután, az autómentes napon. Hatvanban is felvonultak a kerékpárosok az Európai Mobilitási Héten, hogy népszerűsítsék ezt a közlekedési formát és felhívják a figyelmet a környezetvédelemre. Az eseményhez nemcsak felnőttek, hanem gyerekek is csatlakoztak, jelen voltak a Kodály Zoltán Általános Iskola, valamint az  Ötös Számú Általános Iskola tanulói is, akik a rajt előtt még bemelegítették magukat. Nagy Varga Mátyás, ötödik osztályos tanuló azt mondta, nagyon szeret biciklizni.

A programot Horváth Richárd polgármester nyitotta meg, aki köszöntőjében az egészség fontosságára hívta fel a figyelmet. Ezt kövezően egy rövid eligazítás után a polgárőrök és a közterületfelügyelet munkatársai felvezetésével végül útnak indultak a biciklisek. Egy kört tettek az Iskola utca irányába, majd a Hegyalja út felől kanyarodtak vissza a főtérre. A kerékpáros felvonulás évek óta népszerű esemény a városban – hangsúlyozta Tarsoly Imre, önkormányzati képviselő, az Oktatási Művelődési, Sport és Ifjúsági Bizottság elnöke. – Ezzel a programmal az egészséges életmódra, a környezettudatosságra szeretnénk felhívni a figyelmet, azt hiszem ma már mindenki számára egyértelmű, hogy óvnunk kell a Földet. Hatvan pedig kifejezetten ügyel arra, hogy lehetőséget biztosítson azoknak, akik autó nélkül szeretnének közlekedni, a városvezetés pedig a jövőben is mindent megtesz azért, hogy minél többen kapjanak kedvet a biciklizéshez, rollerezéshez – mondta.

A bicikliseket a rendezvény végén ajándékkal lepték meg. Az eseményt pedig a tervek alapján jövőre is megrendezik majd, hogy minél több embert ösztönözzenek az egészséges életmódra.