Az Újhatvani Római Katolikus Általános Iskolában a Suhajda zenekar szórakoztatta a kicsiket, akik vonós hangszeres előadásukkal teremtették meg a jókedvet. Az intézményben az ünneplésé volt a főszerep, ugyanis a TESCO „Ön választ, mi segítünk!” pályázatai közül a legjobbak közé választották az intézményt. A vásárlóközönség a fődíjhoz juttatta őket, amely 400 000 forintos támogatást jelentett az iskolának. Az összeget a gyermeknapi hagyományőrző programsorozat lebonyolításához használták fel.

– Az iskolánkban mindig nagy hangsúlyt fordítottunk a hagyományőrzésre. Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek megismerjék a kultúrájukat. A mai napon a diákok megtapasztalhatják, hogy milyen a régi játékokkal elütni az időt – mondta Lukovszkiné Toman Márta, az Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola tanára.

Az eseményen hagyományos magyar ételeket is kóstolhattak a gyerekek. Az intézmény udvarában pedig egy népi játszótéren szórakozhattak a kisiskolások.

– Nagyon jól érzem magam a mai napon, sok játékot kipróbáltam. A zenekar is tetszett, otthon is szoktam hallgatni a őket. A legjobb gyereknap itt van az iskolánkban – részletezte Csík Zsuzsanna Mária, az Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola 3. osztályos tanulója.

Az eseményen lehetőség volt kézműves foglalkozásokon is részt venni, amit a pedagógusok vezettek a tantermekben. A program célja a gyerekek szórakoztatása, illetve a hagyományokkal való ismerkedés volt.

Fotó: Albert Péter