Nagy örömünkre részt vehettünk az Európa-bajnokság Magyarország-Azerbajdzsán selejtezőmérkőzésén 2019. október 13-án. Eredetileg ez a mérkőzés zárt kapus lett volna, de az MLSZ meghirdette, hogy a 14 éven aluli diákok szurkolhatnak a mérkőzésen. Iskolák, futballklubok pályázhattak a belépőkre, így több mint 14000 gyermek élvezhette a meccset.

Vasárnap 14:30-kor indultunk az iskolánk elől. Már a buszon pezsgett a hangulat. Az osztályfőnökünk elmondta, hogy milyen programok lesznek. A meccs előtt ügyességi feladatok megoldásával ajándékokat nyertünk. Emellett lehetett még virtuálisan focizni, Magyarország legjobb Freestyle focistáival találkozni és képeket készíteni is.

Végre elkezdődött a meccs. Már a mérkőzés elején gólt lőtt a magyar válogatott. Az egész stadion zengett, mindenki énekelt, buzdította a magyar csapatot. A második félidőre lenyugodtak a kedélyek, majd egy váratlan fordulattal a 90. percben gólt lőtt az azeri válogatott. Szerencsére a bírók szabálytalannak ítélték meg a találatot. Így a mérkőzés vége 1:0 lett a magyarok javára.

Szerencsésnek érzem magam, hogy egy ilyen meccsre eljuthattam. Hihetetlen volt azt látni, hogy több mint 14000 gyerek milyen hangulatot teremtett.

Írta: Tóth Márton Zsombor 7. osztályos tanuló