A rajtkőhöz állva, sípszóra, egymást követve ugrottak be a vízbe a 24 órás úszás első résztvevői. Iskolásokkal indult az egynapos program, másodikosok, harmadikosok és felsőbb évesek is érkeztek a sporteseményre. Hajdú Nóra, Fehér Abigél és Konkoly Lorina Sára aktívan sportolnak, hetente 4x járnak le úszni, így most is örömmel érkeztek ide.

Az idei programot Kondek Zsolt önkormányzati képviselő nyitotta meg. Azt mondta: kiváló alkalom ez, hogy a sportot és az egészséges életmódra való nevelést népszerűsítsék. Kitért rá: büszke arra, hogy szép sikereket érnek el a hatvani úszók. Ő is csatlakozott az úszókhoz.

A programot 2006 óta szervezik meg, akkor készült el az uszoda, ez pedig a 12. alkalom, mivel egyszer, felújítási munkák miatt elmaradt. Akkor azért hívták életre ezt a rendezvényt, hogy népszerűsítsék az úszást. Fülöp Andor szervező szerint ugyanis, akkoriban még nagyon kevesen úsztak a városban, mostanra pedig sokszor kicsinek bizonyult a létesítmény.

Az úszás 24 órán keresztül tart, folyamatos, bármikor lehet hozzá csatlakozni, még éjszaka is. Akkor pedig egyedi hangulat van az uszodában, ugyanis a fényeket lekapcsoljak, csak a vizet világítják be. A hivatalos zárás szombaton 10 órakor van. Egy-egy eseményen átlagosan 150-180-an vesznek részt. Nincs megkötés, hogy mennyit kell úszni, de aki teljesíti a 60 hosszt, az emlékérmet kap.

Fotó: Rozgonyi Dezső, Albert Péter