A Hatvani Thaibox SE harcosai közül négyen nemrég Baján jártak, ahol a WFC Európa-bajnokságán vettek részt. Az eredmény négy bajnoki cím és két bajnoki öv. Tüdős Emese így emlékszik vissza a döntő küzdelemre. – A döntő nehéz volt, de nagyon sportszerű ellenfelem volt. Már többször is küzdöttünk együtt. Eddig mindig döntetlent játszottunk, most viszont sikerült győznöm – mondta.

Tüdős Enikő is keményen küzdött a bajnoki címért, számára ezért fontos ez a sportág. – Igazából kitartás kell hozzá, hogy minél tovább eljuss, hogy minél többet fejlődj. Szívvel kell csinálni. A bátyám is ezt a sportot űzi és ő a példaképem – részletezte.     

Horváth Julianna édesanyja tanácsára egy másik küzdősportból érkezett a thai box világába. – Megpróbáltam a thai boxot édesanyám kérése és nagyon megtetszett. Otthon érzem itt magam a versenyeken és az edzéseken. Nagyon jó a csapat és az edző, olyan ez nekem, mint egy második otthon – mondta.

Mózes Martin már országos bajnokként indult az Európa-bajnoki címért. A versenyző elmondta, hogy izgalmas mérkőzéseken vett részt. – Négyen voltunk a súlycsoportban. A selejtező szerintem nem volt annyira nehéz, technikailag talán jobb voltam. A döntő nagyon kemény volt. Jóval keményebb, mint a selejtező – hangsúlyozta.

A Hatvani Thaibox Sportegyesület volt az egyetlen csapat, amelyben négy induló versenyző közül, mindannyian bajnoki címmel tértek haza a WFC Európa-bajnokságáról – hangsúlyozta Hatvani Ferenc az egyesület vezetője. – Ez úgy gondolom, bizonyítja azt, hogy a felkészülés egységes volt, és azok a tehetséges középiskolás lányok és srácok, akik részt vettek ezen a versenyen, ők azt a szintet képviselik, ami ma Magyarországon az élmezőnyt jelenti – mondta a vezető. Hozzátette, a siker titka a közösség erejében van. – Elmegyünk közösen nyársalni, vagy például elmentünk fürdeni közösen. A születésnapokat is megünnepeljük. Ez már garancia arra, hogy van egy összetartó erő a csapatban. Valamint megtanulják az egymás iránti kölcsönös tiszteletet is. Nagyon fontos az is, hogy a fiatalok szurkolnak egymásért a meccseken – részletezte.

Az egyesület vezetője azt is elmondta, hogy óriási köszönet illeti a munkájáért Laska Tamás edzőt, akivel a négy Európa-bajnok címet elnyerő versenyzőt is közösen készítették fel. Továbbá hálás a versenyzőknek, és a sporttársaknak is, valamint a szülőknek a támogatásért.   

A Hatvani Thaibox SE versenyzők, WFC nyílt Európa-bajnokságon elért eredményei:

  • Tüdős Enikő kadet free box –55 kg, aranyérem, bajnoki öv
  • Tüdős Emese junior K1, –65 kg, aranyérem, bajnoki öv
  • Horváth Julianna K1 light junior, –55 kg, aranyérem
  • Mózes Martin kadet K1 light, –47 kg, aranyérem

Kezdőkép: Hatvani Thaibox SE Facebook oldal