Chris Hazell Kraken rézfúvós nagypartijával vette kezdetét a Hatvani Szimfonikus Zenekar 13. alkalommal megrendezett újévi hangversenye. A felvezető mű után Horváth Richárd polgármester arról beszélt, mekkora jelentőséggel bír, hogy idén már a sportcsarnok ad otthont ennek a nagyszabású eseménynek.

A zenekar ebben az évben is különleges vendégekkel készült a koncertre. Közreműködtek Tótpál Szilvia és Ambruzs Berill operaénekesnők, Kurkó József színész-énekművész, Ujvári Gergely tenor magánénekes, Lola, Földesi-Korsós Andrea és a Dalvarázs Show Kórus, valamint a Grassalkovich Énekegyüttes, melynek karnagya Molnár Tamás. Zongorán közreműködött Gonda László. Xilofon szólót játszott Varsányi Márton, tuba szólót pedig Süle Gábor adott. Több dalt tánccal kísértek a Dance Square TSE táncosai, Fülep Péter és Silkó Rebeka. A Hatvani Szimfonikus Zenekart vezényelte Kiss Zoltán karmester.

Tótpál Szilvia rendszeres előadóművésze az újévi koncertnek. Az operaénekesnő elmondta, hogy felemelő érzés közel ezer fős közönség előtt énekelni. – Nagyon vártuk a mai napot. Megmutatták az elmúlt évek, hogy kinőttük a Nagy Endre Rendezvénytermet, ahova körülbelül ötszáz fő fért be. Nagyon boldogok vagyunk, hogy telt ház előtt játszhatunk ma este, és nagyon reméljük, hogy a közönség is boldogan fog innen haza menni – mondta.

Oláh Zoltán a szimfonikusok koncertmestere hozzátette, hogy nagy felkészülés előz meg egy ilyen rendezvényt. – Szerettük volna egy kicsit más oldalunkat is megmutatni. Eddig az operettek játszották a főszerepet, most egy kicsit az opera felé hajlottunk, emellett musicalek és örökzöld dallamok felé is nyúltunk. Eköré építettük föl a mai koncertet, valamint a rézfúvós együttest igyekeztünk kiemelni – részletezte.

Emellett felcsendült olyan filmek betétdala is, mint a Rocky és a Keresztapa. Mint minden újévi koncert, ez is a Radetzky indulóval zárult. Az előző évekhez hasonlóan most is jótékony célra ajánlotta fel az önkormányzat a jegyekből befolyt összeget. Idén a Hatvan Város és Környéke Mozgáskorlátozottainak Egyesületét támogatják.

Fotó: Albert Péter