Vasárnap este nyugat felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Az éjszaka első felében északon, északkeleten lehet szitálás, esetleg gyenge eső, majd csapadékzóna éri el a nyugati tájakat. A déli, délnyugati szél élénk, olykor erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 8 fok között várható – olvasható a met.hu előrejelzésében. Hétfőn a csapadékzóna kelet felé terjeszkedik, többfelé, több hullámban számíthatunk esőre, záporra. Az északi hegycsúcsokon akár havas eső, kisebb havazás kialakulása sem kizárt. Napközben 5-12 fok között alakul a hőmérséklet.

Négy vármegyére adtak ki figyelmeztetést

Hétfő éjfélig tart az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, azaz citromsárga riasztása Vas, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, valamint Heves vármegye területén. A figyelmeztetést a tartós, sűrű köd miatt adták ki, ezeken a területeken hat óránál hosszabb ideig maradnak rosszak a látási viszonyok, a látótávolság akár száz méter alá is lecsökkenhet, a ködszitálás pedig csúszóssá teheti az utak felületét.

Hétfőn napközben ugyanakkor fokozatosan javulnak majd a látási viszonyok, legkésőbb várhatóan az Alpokalján és az Északi-középhegység egyes részein oszlik fel a köd – írja a met.hu. Kedden az erős széllökések miatt adtak ki veszélyjelzést 11 vármegyére, az ország nyugati és középső területein a 70 km/h-nál erősebb szél süvíthet.

Az időjárás-előrejelzés folyamatosa frissül.

Kezdőkép: met.hu