Már 11. alkalommal rendezték meg a Harcosok Éjszakáját a városban. A gálát minden évben nagy felkészülés és érdeklődés övezi. A szervezők mindent megtesznek azért, hogy a nézőközönség a legjobb, leglátványosabb mérkőzéseket láthassa a ringben. Idén először a nemrégiben avatott sportcsarnok adott otthont a rendezvénynek, ahol teltház volt.

A küzdelmek előtt Horváth Richárd polgármester köszöntötte a jelenlévőket. – Nagyon örülök, hogy az első hivatalos sporteseményen olyan versenyzők avatják fel a létesítményt, akik sportszerűen fognak megküzdeni. Büszke vagyok arra, hogy itt Hatvanban olyan emberek vannak, akik szívüket-lelküket beleteszik abba, hogy elérjék a kitűzött céljaikat. Ők nem adják fel és küzdenek, ezzel elérve azt, amit szeretnének – mondta.

A versenyzők thai boxban mérettették meg magukat, melyet K1 szabályrendszer szerint pontoztak a bírók. A hatvani harcosok a kék sarokban küzdöttek. Az első mérkőzés rögtön hatvanival indult: a 18 éves Vinczeffy Gergő a debreceni Nagy Zoltánnal állt szembe. A fiatal sportoló már jól ismeri a ringet, hiszen már többször nyitotta meg a Harcosok Éjszakája rendezvényt. Az ütközet lendületesen kezdődött, a közönség végig Gergőt bíztatta. Az ütések és rúgások kezdetektől fogva erőteljesek voltak, Gergő végig kitartóan küzdött. Végül nem ő nyerte a mérkőzést. Taktikájáról a következőket mondta: A cél az volt, hogy kontratechnikákkal felőröljem az ellenfelemet, de elfáradtam a második menet felében, így ő tudott dominálni.

A negyedik menetben Veres Alex az albertirsai Red Team sportolója mérettette meg magát. Ellenfele a budapesti Top Team-ből érkező Martonicz István volt. Alex hamar felülkerekedett ellenfelén, pontos ütésekkel és rúgásokkal a bírok egyhangú pontozás alapján neki ítélték a győzelmet. – Mivel az ellenfelem sokkal nagyobb volt mint én, fizikákisan erősebbnek is volt tőlem, így az elsődleges cél az volt, hogy ne tudjon eltalálni. Taktikusan mindig kitértem előle és kontráztam, amikor lehetőségem adódott rá – árulta el a részleteket Veres Alex.

A közönség az ötödik menetben hatvani sportolóért izgulhatott, ugyanis Rozmaring Péter következett. Ellenfele Kazsamér Richárd volt, aki az első menetben felülkerekedett, így Péter kénytelen volt aktívan védekezni. A második menettől azonban Péternek sikerült átvennie az irányítást, bravúros ütéseivel és rúgásaival megosztott pontozással megnyerte a mérkőzést, ezzel megszületett az első hatvani győzelem. – Számítottunk arra, hogy ez egy nehéz mérkőzés lesz, sérülés hátráltatta a felkészülésemet. Nem számítottam ennyire kemény ellenállásra, nagyon erős és szívós volt az ellenfelem. Örülök, hogy a bírók engem ítéltek jobbnak – mondta Rozmaring Péter.

A kilencedik menetben továbbra is hatvani versenyzőnek szurkolhattak a nézők, ugyanis Ádám Balázs lépett a ringbe, kihívója Csank Armand volt. A sportolók nagyon izgalmas harcot vívtak, Balázs azonban hamar átvette az irányítást. Armand kitartóan és céltudatosan küzdötte végig a meneteket, de ez nem bizonyult elégnek. A mérkőzést végül Ádám Balázs nyerte meg. – Nagyon kemény ellenfelet kaptam, rendkívül jól állta az ütéseimet és a rúgásaimat is. Szerencsére én domináltam, az erőfölényemet tudtam rajta érvényesíteni, így a végén sikerült egyhangú pontozással elnyernem a győzelmet – részletezte Ádám Balázs.

A főmérkőzést mindenki nagyon várta. A Hatvani Thaibox SE képviseletében a magyar bajnok Kerek Csaba versenyzett, nagy ováció fogadta. Ellenfele a szerb Európa-bajnok Dusan Radovic volt. A mérkőzés tétje a HVB öv volt. A sportolók hazájuk zászlaja kíséretében vonultak a ringbe, majd a hatvani Dalvarázs Show Kórus elénekelte a nemzeti himnuszokat. A sportolóktól nagyon izgalmas mérkőzést láthatott a közönség. A szerb versenyző erős támadását Csaba jól védte az első menetben, a másodikban pedig igyekezett ő dominálni, de erőfölénybe nem sikerült kerülnie. Radovic gyakran mért sikeres támadásokat Csabára. A harmadik menetben a szerb versenyző határozott fellépése ellen a magyar sportoló jól védekezett, kitartóan küzdött, de a mérkőzést nem sikerült megnyernie. A 11. Harcosok Éjszakáját egyhangú pontozással Dusan Radovic nyerte meg, így ő kapta a HVB övet. – Iszonyatosan kemény mérkőzés volt, szerintem ez volt életem legnagyobb kihívása, mérkőzése. Próbáltam helyt állni több-kevesebb sikerrel. Mindent megtettem, amit tudtam. Az ellenfelem nagyon magasan képzett, ami látható és érezhető is volt – mondta Kerek Csaba.

Hatvani Ferenc a Hatvani Thai Box Klub vezetője sikeresnek értékelte a 11. Harcosok Éjszakáját. – Azt szokták mondani keserédes az öröm. A főmérkőzést sajnos elveszítettük, Kerek Csaba ettől függetlenül egy nagyon jó versenyző. Nagyon magas színvonalú mérkőzést láthatott a nézőközönség. Elkeseredve nem vagyok, mert a hatvaniak részéről nagyon szép teljesítményeket láthattunk, ami mutatta, hogy a befektetett energia megtérült.

A Hatvani Thai Box Klub versenyzői a tervek szerint a jövőben is számos megmérettetésen vesznek részt és folyamatosan edzenek, hogy még jobb eredményeket érjenek el.

Fotó: Bajzáth Gergő