A sportcsarnok parkolójában zajlott a Mobilitási hét családi napja. Számos program közül választhattak a résztvevők, minden korosztály találhatott magának megfelelő elfoglaltságot. Sokféle környezetbarát közlekedési eszközt próbálhattak ki az érdeklődők, többek között segwayt, különböző trükkös bicikliket, ami közül a gigabike használata volt a legcselesebb. – Még mindig nem jöttünk bele a hajtásába, pedig már öt perce ülünk benne. Nehéz vele közlekedni, párszor úgy éreztük felborulunk, pedig ezzel nem lehet – mondta Szekeres Gergő, akivel testvére, Tamás is egyetértett.

Váradi Bence bizonytalanul állt fel a segwayre, de hamar belejött, utána már bátran ment végig a pályán. Több járművet is kipróbált. – Szinte már mindent kipróbáltam, a legjobban a biciklik tetszettek – mondta.

Kovácsné Pötös Zsuzsanna családjával érkezett a családi napra. Szeretik az ilyen családi rendezvényeket. Ahogy mondta a hétköznapokban is figyelnek a környezettudatosságra, biciklivel közlekednek, tiszta és biztonságos világban szeretnének élni.

Fekete Ákos szinte az összes járművet kipróbálta, szintén a családjával érkezett és gyűjtötték a pecsétet, hogy részt vehessenek a tombola húzáson. – Kipróbáltam a különféle bicikliket, a segwayt, az elektromos rollert. Mindegyik nagyon tetszett, jól érzem magam. Szerintem még az apósom is ki fogja próbálni ezeket a járműveket. A pecséteket pedig már összegyűjtöttük, várjuk a sorsolást – részletezte.

A sportcsarnok épületében is számos program várta a családokat. A Dance Square Sportegyesület tánccal szórakoztatta a közönséget. Továbbá volt arcfestés, csillámtetoválás és a makettezést is kipróbálhatták az Apci Makettező Baráti Köre által. A rendőrség is képviseltette magát a rendezvényen, több érdekességgel találkozhattak az arra járók. Bemutatták többek között az ittasságot szimuláló szemüveget, mely által olyan látvány tárult elénk, mintha illuminált állapotban lennénk. Így kellett összegyűjteni a szétszórt tárgyakat, de a kézírás változását is letesztelhették az érdeklődők. Emellett a balesetmentes közlekedésre hívták fel a figyelmet és arra, hogy felelősségteljesen tartsunk kisállatot. Azt is megtudhattuk mi a teendő, ha eltűnik kedvencünk.

16 órakor tombolahúzás következett, amin mindenki részt vehetett, aki összegyűjtött három pecsétet. Pecséteket a járművek kipróbálásával lehetett szerezni. Kisorsoltak csillámtetoválás-kupont, makett készletet, valamint 10 darab rollert. Az egyik szerencsés, aki gazdagabb lett egy rollerrel Fekete Loretta volt. Nagyon örült a nyereménynek, elmondta, hogy sokat fogja használni.

A Mobilitási hét befejezéseként pedig biciklisek indultak túrára, az esős idő se szegte kedvüket. A 30 kilométeres útjuk egészen Jászfényszaruig vezetett, ott fordultak vissza Hatvanba.

Fotó: Ocsovai Zoltán