Adományozó ünnepséget tartott a Samsung a jászfényszarui gyárában. A konferencia teremben gyűltek össze csütörtök délelőtt azoknak az egészségügyi, szociális, és oktatási intézményeknek a képviselői, akiket új televízióval támogatott a cég. Most összesen 19 intézmény kapott 29 darab nagyméretű prémium televíziót, köztük a Hatvani 5. Számú Általános Iskola is. – Ezt az adományt oktatási segédeszközként fogjuk használni, az utóbbi időben több osztályterembe is felszereltünk már ilyen nagy tévéket, ami nagyon jó, mert a laptopokkal összekötve a tanítást tudja segíteni – mondta Kutalik Márta intézményvezető.

A támogatottak között volt a Tilma a Gyermekművészetért Közhasznú Alapítvány is. Számukra is nagy segítség a kapott televízió. – Nagyon örülünk az adománynak, mert a székhelyünk otthon van a lakásban, így a saját televíziónkat használjuk a különböző foglalkozásokon, ezért nagyon szerettünk volna egy modernebb készülékhez hozzájutni – hangsúlyozta az alapítvány vezetője, Basa Ottóné Révész Erzsébet.

Az oktatási, az egészségügyi és a szociális intézmények támogatása különösen fontos a Samsung számára. Ezért is szerveznek 2010 óta rendszeresen adományosztást. A mostani támogatás mértéke több millió forint. – A Samsung Electronics Magyar Zrt. számára kiemelten fontos a társadalmi felelősségvállalás, hiszen a legnagyobb értéke az a közösség, amelyben működik. Az adományozás mellett több dolgot is teszünk közös ügyünk érdekében, fontos, hogy szeretnénk valamit visszaadni a közösségnek, amelyben működünk – emelte ki Szőllősi László a Samsung Electronics Magyar Zrt. HR-koordinátora.

Az adományozó ünnepség végén a vendégek megnézhették a legújabb technológiákat és televíziókat, majd a támogatott intézmények vezetői átvehették a készülékeket.