Hit, szeretet, jóság és béke – ezekről szólnak azok a rajzok, amelyekből bársonykötéses albumot készítettek, hogy ezzel ajándékozzák meg Ferenc pápát magyarországi látogatása során. A gyermekek istenhitéről tesznek tanúbizonyságot ezek az alkotások, amelyeket Basa Ottóné Révész Erzsébet hatvani művésztanár, a Tilma Gyermekművészetért Alapítvány vezetője gyűjt össze évről évre az alapítvány támogatásával.

Idén Novák Katalin köztársasági elnök kiemelten támogatta a kezdeményezést, és megrendelt tőlük egy díszkötéses, kétnyelvű (olasz-magyar) kiadványt. A művészeti albumot az államfő Ferenc pápának ajándékozta az elnöki találkozón. – Összegyűjtöttük a 2005 és 2023 között készült legszínvonalasabb rajzokat egy albumba. Ezzel szeretnénk örömet okozni Ferenc pápának, hogy a rajzokkal tanúságot teszünk szeretetről, békéről, jóságról és szépségről, mindenről, ami egy gyerek szívén keresztül másokat is megérint mondta az alapítvány vezetője a Duna Katolikus krónika című műsorában.

Az album képei bemutatják Basa Ottóné Révész Erzsébet 17 éves oktató-nevelő tevékenységét a TILMA a Gyermekművészekért Közhasznú Alapítványban, és azt, hogy milyen eredményeket ért el. A hatvani jeles festőművész-rajztanár minden évben konkrét témával nemzetközi felhívást intéz óvodás és iskolás gyermekek felé, a téma pedig mindig kapcsolódik a katolikus egyház liturgikus évéhez, valamint annak aktuális üzenetéhez.

Kezdőkép: Novák Katalin/ Facebook