Legutóbb Déry Károly, hatvani háziorvos volt a vendége Tompa Z. Mihálynak, a Liszt Ferenc Művelődési Házban. A Beszélgetések a Daliban című programon szó volt munkáról, hobbiról, valamint a doktor mindennapjairól is. Déry Károlyhoz szorosan kötődik a zene szeretete is, 11 évig a napjai legnagyobb részét a hegedülés tanulásával töltötte.  Majd rengeteg koncert és fellépés után, úgy döntött az orvosi pályát választja hivatásának. Doktorként jelenleg is praktizál.

Az programsorozatot egy kísérő kiállítás is színesítette, így Déry Károly másik szenvedélyével a fotózással is megismerkedhettek az érdeklődők. A művelődési ház falait ez alkalomból a háziorvos által készített tájképekkel és városképekkel díszítették fel. Elmondta, hogy egy-egy jól sikerült természet fotó mögött rengeteg munka van. – Alapos előkészület előzi meg a fényképezést, ugyanis fontos körültekintőnek lenni, annak érdekében, hogy dinamikus, szép képek szülessenek. Mindig csodálattal tekintek az élővilágra és azokra a pillanatokra, amiket a fotózás során átélhetek – emelte ki.

A beszélgetés során a háziorvos a jó hangulatról is gondoskodott, ugyanis praktizálása során sok helytelen kifejezést hallott pácienseitől, melyekből néhányat megosztott a közönséggel.