Több hétig tartott a jégpálya építése, amit most is 1000 négyzetméteres sátor fed és véd az időjárástól. Péntekre már minden elkészült, ezt pedig diákok tesztelhették is a nulladik napon. Szombat estétől bárki kipróbálhatta és kipróbálhatja a komplexumot. Most is van fűtött öltöző és hütte, így minden adott az aktív sportoláshoz és kikapcsolódáshoz.

Egy jégpálya megnyitásához pedig műkorcsolya-bemutató dukál, amit a Pavuk Műkorcsolya Iskola növendékei hoztak el a városba: látványos jégtánccal varázsolták el a közönséget. Felvonultak azok a fiatal jégkorongosok is, akiknek a következő három hónapban ez lesz az igazi otthonuk: a Hatvani Gigászok és a Hatvani Szent István Általános Iskola hoki csapata is rótta a köröket a megnyitón.

Horváth Richárd polgármester elmondta: a városvezetés mindent megtesz azért, hogy Hatvan egy még élhetőbb és még szerethetőbb város legyen. Kijelentette: külön öröm számára, hogy ez a jégpálya Magyarország legszebb főterén áll, hiszen ebben az évben a hatvani kapta meg ezt a címet. Hangsúlyozta azt is, hogy a jégcsarnok tervei már engedélyt kaptak, a területen zajlanak a munkálatok és azon vannak, hogy 2019-re elkészüljön a létesítmény.

A hivatalos megnyitást követően pedig rengetegen mentek fel a jégre. A legfiatalabb valószínűleg Gudmon Delani volt, aki édesapjával tesztelte a pályát. – A fiam a gigászoknál jégkorongozik, így mi egész évben ezt a megnyitót várjuk. A kislányom még csak 2,5 éves, de már most nagyon élvezi a korcsolyázást – részletezte Gudmon István.  Harsányi Levente Gyöngyösről érkezett, ő 4-5 éve korizik rendszeresen, így ezt a szezont is itt fogja tölteni. – Kicsit csúszik, de nagyon tetszik – ez már a hévízgyörki Borbás Bence véleménye, aki szerint barátaival rendszeresen el fognak ide járni. – Öröm látni, hogy mennyi fiatal korcsolyázik és élvezi ezt a pályát. Egyszerűen szenzációs – értékelte az első napot Hoffmann Sándor.

Eközben pedig a sátor mellett felállított színpadon Ganxsta Zolee és a Kartel lépett fel, akik jóról, rosszról és a való világról szövegeltek. Ganxsta nagy jégkorongrajongó, éppen ezért értékelte, hogy a városban ilyen népszerű ez a sport. Mint mondta: ezt – csak úgy, mint mindent azt életben – maximális lelkesedéssel és fáradhatatlan hozzáállással lehet művelni. A koncert után pedig elindult az idei első jégdiszkó.

Évről évre nagy siker a jégpálya a városban, hiszen tavaly is több mint húszezren látogattak ki a hatvani jégre. Az árak ebben a szezonban sem emelkedtek, most is családbarát árakkal dolgoznak. A nyitvatartás azonban változott: hétköznapokon 8 és 15 óra között az iskolások és óvodások veszik birtokba a jeget, ezt követően pedig este 7-ig tart nyitva a pálya, utána jönnek a sportolók. Hétvégente este 8 óráig lehet korcsolyázni. Péntekenként jégdiszkón szórakozhatnak a fiatalok, a hétvége pedig a szabad korcsolyázásé.