Hivatalosan is birtokba vették a Hatvani Gigászok saját pályájukat. A csapat tagjai hosszú és gondos tervezés, illetve munka után, már kedvükre gyakorolhatnak a jégen, ugyanis a helyszín a sportolók fejlődését szolgálja.

A Gigász csapat 2013-ban alakult, a 2014/15-ös szezonban már bajnokságon is indultak. Az elszánt sportolók kinőtték a városi pályát, így a csapat szakmai igazgatója elkezdett azon dolgozni, hogy saját létesítményük lehessen.

Szőke Attila elmondta, egy álmuk vált valóra azzal, hogy saját jégpályán tarthatják az edzéseiket. – Rengeteg fejlődési lehetőségünk lesz a jövőben a pályának köszönhetően, ha szeretnénk, akár reggeltől estig gyakorolhatunk. A Gigászok nagyon kitartóak és elszántak, ha sportról van szó, így biztos vagyok benne, hogy a szezonban is így állnak majd a témához. Az edzéseken próbálom azt is megtanítani a tagoknak, hogy nagyon fontos a kitartás a céljaink elérése érdekében – részletezte Szőke Attila, a Hatvani Gigászok szakmai igazgatója.

Hozzátette, hogy sokat dolgoztak azért, hogy megfelelő helyszínt biztosítsanak a Gigászoknak, a munkálatokkal gyorsan haladtak, hiszen sok volt a segítőkész támogató.

Kolozsvári Angelika úgy véli, a második otthona lesz az új jégpálya, ha teheti, minden szabadidejét itt tölti majd. – Nagy boldogsággal tölt el minket, hogy Attila bácsival közösen, ilyen hatalmas sikereket érhetünk el, mint a pálya létrehozása. A jövőben rengeteget fogunk itt hokizni, és célunk, hogy minél többen bekerüljünk a válogatottba – mondta Kolozsvári Angelika, a Hatvani Gigászok csapatkapitánya.

Tarsoly Imre szerint, nagy büszkeség a város számára ez az egyesület, illetve szemmel látható a sportolók fejlődése. – Tanítok néhány Gigász palántát, és hatalmas örömmel tölt el, hogy ilyen sikereket érnek el. Két volt diákom például korosztályos válogatott csapatban játszik – részletezte Tarsoly Imre önkormányzati képviselő.

A hatvani gigászcsapat számára a szezon elindult. A sportolók a jövőben folyamatosan azon dolgoznak, hogy nagyobb sikereket érjenek el és még többet fejlődjenek.

Fotó: Albert Péter